×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳  
true
true
کلاهبرداری با تصادفات ساختگی

به گزارش پایگاه خبری پژواک لرستان، رئیس‌کل بیمه مرکزی به تازگی اعلام کرده است که «فردی را شناسایی کرده‌ایم که در مدت یک سال مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خسارت شخص ثالث از بیمه‌ها به بهانه تصادف‌های ساختگی کلاهبرداری کرده است.» البته آنطور که گفته می‌شود معضل تصادفات ساختگی تنها مختص ایران نیست و در سایر کشورها نیز انجام می‌گیرد. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، افرادی که اقدام به ترتیب دادن حوادث ساختگی برای اخذ خسارت از بیمه می‌کنند، معمولا به شکل تیم و باند فعالیت می‌کنند و به صورت فردی کار نمی‌کنند. در همین راستا، اخیرا یک تصادف ساختگی برای فریب شرکت بیمه لو رفت که معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی پایتخت در تشریح جزئیات این تخلف، گفت: «اعضای یک باند سه نفره که با ساخت صحنه تصادف جرحی دروغین قصد داشتند ۵۰۰ میلیون تومان از شرکت بیمه اخاذی کنند دستگیر شدند.» طبق اطلاعات موجود، حدود ۲۰ درصد از تصادفات با هدف اخذ خسارت شخص ثالث، ساختگی بوده و یا در مدارک و مستندات آن تخلف و دستکاری صورت گرفته است. همچنین، مقامات مسئول می‌گویند که تصادفات ساختگی و کلاهبرداری‌ها از موسسات بیمه‌ای توسط افراد غیربومی در حال افزایش است. چندی پیش مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران به ایرنا، گفته بود: « در سال ۹۷، ۱۸۵پرونده تصادف ساختگی کشف و با انجام کارشناسی‌های تخصصی به مراجع قضائی معرفی شد.» در همین راستا، رئیس‌کل بیمه مرکزی می‌گوید که نصب دوربین و نرم‌افزارهای مخصوص شناسایی تصادف در خودروها، در دستور کار قرار گرفته است تا بدین ترتیب تعداد تخلفات از این دست در کشور کاهش پیدا کند.

جزئیات تصادفات ساختگی
غلامرضا سلیمانی، رئیس‌کل بیمه مرکزی، درباره آمار تصادفات ساختگی، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۲۰ درصد تصادفات با هدف اخذ خسارت شخص ثالث، ساختگی بوده و یا در مدارک و مستندات آن تخلف و دستکاری صورت گرفته است. او با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای کاهش تصادفات ساختگی به ایرنا گفت: در سطح کشور ما دو اقدام در بخش مطالعاتی و اجرایی برای رفع این معضل در حال انجام است. سلیمانی اضافه کرد: نخست اینکه، مطالعه‌ای درباره زمان، شرایط و مناطق وقوع تصادفات ساختگی با همکاری نیروی انتظامی در حال اجراست که دستاوردهای جالبی داشته است. رئیس‌کل بیمه مرکزی ادامه داد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که افراد متخلف، در مناطق مختلف از شرکت‌های بیمه متعدد، بیمه‌نامه اخذ می‌کنند تا بتوانند در طول سال، چندین بار اقدام به اخذ بیمه‌نامه کنند. او اضافه کرد: در بررسی‌های ما فردی پیدا شد که در طول یک سال یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از شرکت‌های بیمه، خسارت شخص ثالث گرفته بود. سلیمانی اظهار کرد: این مطالعات به شرکت‌های بیمه‌ای کمک کرده است که این افراد متقلب را شناسایی کنند.

طرح‌های جدید بیمه‌ای
رئیس‌کل بیمه مرکزی با بیان اینکه برای جلوگیری از این تخلفات به امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزای نیاز است، گفت: بر اساس طرح‌های جدید، قرار است کروکی تصادفی که پلیس از محل تصادف می‌کشد به صورت آنلاین در اختیار بیمه‌ها و نیروهای انتظامی قرار بگیرد تا افراد متخلف نتوانند کروکی ساختگی ارائه کنند. سلیمانی افزود: برخی شرکت‌های بیمه اقدام به نصب نرم‌افزارهایی کرده‌اند که تشخیص می‌دهد که آیا تصادف رخ داده و اینکه جزئیات تصادف چگونه بوده است. او ادامه داد: این نرم‌افزارها هم در تلفن همراه و هم به صورت جداگانه قابل نصب در خودروها هستند. سلیمانی اضافه کرد: همچنین بر اساس طرحی جدید قرار است که دوربین‌هایی در خودروها نصب شود که از همه حوادث تصویربرداری کنند. این تجهیزات مدت‌هاست در جهان کاربرد دارد و مدتی است که به کشور ما نیز وارد شده است. او اظهار کرد: قیمت دستگاه‌ها و تجهیزات شناسایی تصادفات در خودروها بالاست که باعث شده استقبال از آنها کم باشد، اما تلاش می‌کنیم که این دستگاه‌ها و نرم‌افزارها به طور رایگان یا قیمت پایین به همراه بیمه‌نامه شخص ثالث به رانندگان تحویل داده شود/ارمان ملی

false
true
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false