true
آذر منصوری قائم مقام حزب اتحاد ملت با بیان اینکه اصلاح طلبان بعد از انتخابات ۸۸ و به رغم همه محدودیتها و با توجه به عدم حضور کاندیداهای اصلی خود، به خاطر منافع ملی کشور و دور کردن تهدیدها در سه انتخابات ۹۲،۹۴و ۹۶مشارکت فعال داشتند، گفت:
اصلاح طلبان در هر سه این انتخاباتها، بین گزینههای بد و بدتر و ناگزیر با همین رویکرد به حداقلها تن دادند. چه در انتخابات ریاست جمهوری و چه در انتخابات مجلس. چه بسا باز هم اگر برگردیم به شرایط زمانی و محیطی این سه انتخابات، به فرض مشارکت و حضور فعال، گزینه های دیگری غیر از این پیش روی ما وجود ندارد.
کاندیداهای مطلوب ما هم در انتخابات ریاست جمهوری و هم مجلس یا رد صلاحیت شدند و یا ممنوع التصویر و یا در حصرند. در مورد شوراها باید جداگانه بحث کنیم و عملکرد آنها را مورد تجزیه و تحلیل و آسیب شناسی قرار دهیم. در واقع ما در شرایط ناگزیر و برای بهره گرفتن از صندوق رای و با هدف تقویت منافع ملی کشور و حفظ جمهوریت، از کاندیدای مقدور و ممکن حمایت کردیم.
موضع ما در مواجهه با منتخبین، موضع انتقاد و حمایت بوده است. برای قضاوت منصفانه در مورد عملکرد اصلاح طلبان اولین الزام برگزاری انتخابات آزاد است. طبیعی است با توجه به شرایط کشور و تجربه ای که در سه انتخابات گذشته داشته ایم، باید ببینیم که در وهله اول؛ نهادهای انتخابی مجلس و دولت از چه جایگاهی در مناسبات حقیقی و حقوقی قدرت سیاسی کشور برخوردار هستند. مهم ترین مسئله این است که جایگاه نهادهای انتخابی کجاست؟ این نهادها چه نقشی در تحقق خواست و مطالبات مردم دارند و تا چه حد قادرند فرآیند دمکراتیزاسیون را در کشور تقویت کنند؟
طبیعی است که اتکای اصلاح طلبان به همراهی سرمایه اجتماعی آنان بستگی مستقیم دارد. اینکه در شرایط فعلی و بخصوص با توجه با وقایع تاسف باری که موجب جان باختن هموطنانمان شد، میل به مشارکت در انتخابات به نازل ترین سطح خود طی حداقل یک دهه اخیر رسیده است. در این زمین ناهموار برای اصلاح طلبان و رقابت نابرابر، حتی صحبت کردن از انتخابات هم برای همراهی سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان دشوار شده است. اینها سؤالات مهمی است که پیش روی اصلاح طلبان قرار دارد.
طبعا چنانچه اولویت باشد، نباید اجازه داده شود که نهادهای انتخابی تضعیف شوند. نباید شعار “به توپ بستن مجلس” و یا “حذف انتخابات” در تجمعی که قرار بوده نماد وحدت باشد، اجازه طرح شدن داشته باشد.ما در حال بررسی شرایط هستیم. آنچه که قابل کتمان نیست، این است که اعتماد عمومی به شدت آسیب دیده است.
تصمیم تغییر قیمت بنزین در نامناسبترین زمان ممکن اعلام شد، حتی هماهنگی های لازم بین نهادها حتی همان شورایی که گفته می شود این تصمیم را گرفته صورت نگرفته بود.خاطرم هست در برنامه افطاری دولت زمانیکه برخی از اصولگرایان از رئیس جمهور برای واقعی نکردن قیمت بنزین و حذف یارانه ها از طبقات برخوردارتر انتقاد می کردند، به آقای روحانی گفتم که تغییر قیمت بنزین در این شرایط حکم یک جراحی خطرناک را برای کشور دارد، تا هماهنگیهای لازم را صورت ندادید و تا این حضرات تعهد ندادند که همه گونه همراهی می کنند، دست به این جراحی نزنید.
اگر احمدی نژاد طرح پرنقد هدفمندی یارانه ها را اجرا کرد، در آن مقطع و پیش و پس از آن از صدر تا ذیل نهادهای قدرت با او همراهی کردند. هر چند در همان مقطع هم نقدها و نگرانی نسبت به این طرح زیاد بود. این جراحی هم نیاز به مقدماتی داشت. این مقدمات فراهم نشد. حتی حامیان رئیس جمهور هم نسبت به اقدام او توجیه نبودند. چه برسد به مردمی که زیر انواع فشارها هستند و بیش از پیش نسبت به آینده خود و فرزندانشان نگرانی دارند.
مخالفان دولت که تکلیفشان معلوم است. آنها نه تنها همراهی نکردند، بلکه بلافاصله پس از اعلام تصمیم دولت شروع کردند و اگر رهبری ورود نمی کردند معلوم نبود ما اکنون به چه صحنهای از این مخالفت ها مواجه بودیم و البته هنوز هم این مخالفت ها ادامه دارد.
تجربه ائتلافهای گذشته نهتنها بر سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان نیفزوده، بلکه باعث کاهش و افت این سرمایه نیز شده است. بنابراین با این تجربه چنین ائتلافی تقریبا غیرممکن است. ضمن اینکه ما هنوز در مورد نحوه و چگونگی شرکت در انتخابات مجلس به جمع بندی خاصی نرسیده ایم و در حال ارزیابی شرایط هستیم./خبرفوری
false
true
http://pejvakelorestan.ir/?p=4119
false
false