×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
تاثیر روزه‌داری بر سلامت و بیماری‌ها

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پژواک لرستان، پوریا عادلی، متخصص رادیوآنکولوژی و سرطان‌شناس، در خصوص تاثیر روزه‌داری بر سلامت و بیماری ها گفت: روزه‌‌داری می‌تواند به بهبود متابولیسم، کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین و حتی کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و برخی بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر کمک کند.

وی افزود: روزه‌‌داری از طریق مکانیسم‌های مختلفی بر سلامت تأثیر می‌گذارد. یکی از مهم‌ترین تأثیرات آن کاهش سطح قند خون و انسولین است که به بهبود مقاومت به انسولین کمک می‌کند. همچنین، کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن یکی از اثرات کلیدی روزه‌ داری است که می‌تواند نقش پیشگیرانه و درمانی در بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا و حتی برخی بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید داشته باشد. علاوه بر این، روزه ‌داری بر روی میکروبیوم روده تأثیر مثبت گذاشته و سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد.

این سرطان شناس اظهار داشت :روزه‌ داری موجب فعال شدن فرآیندی به نام اتوفاژی (Autophagy) می‌شود که به معنای “خودخواری سلولی” است. در این فرآیند، سلول‌ها بخش‌های آسیب‌دیده یا زائد خود را تجزیه و بازیافت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: روزه ‌داری تأثیر بیشتری در سرطان‌های وابسته به انسولین و قند خون مانند سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پانکراس دارد. این نوع سرطان‌ها برای رشد به انسولین و قند خون بالا وابسته‌اند و کاهش سطح این عوامل از طریق روزه‌داری می‌تواند رشد آن‌ها را مهار کند.

وی در پایان گفت: نکته مهم این است که گذشته از فلسفه روزه داری به عنوان یک تکلیف عبادی و تمرین خودسازی، اگر روزه ‌داری به درستی انجام شود، می‌تواند یک روش کم‌هزینه و طبیعی برای بهبود سلامت وعملکرد بدنی باشد. اما باید توجه داشت که تأثیر روزه بر هر فرد متفاوت است و کسانی که بیماری‌های خاص دارند، حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند و در صورت وجود مشکلات خاص از آن پرهیز کنند. استفاده از مواد غذایی ناسالم مانند زولبیا بامیه و سایر غذاهای شیرین و پرچرب فواید روزه‌داری را از بین خواهد برد./انتهای پیام

false
true
false
false

false