true
داستان توربین سرگردان (گَشتَل) نیروگاه حرارتی خرم آباد مانند داستان مردم مهاجر و آواره ی لرستان و شهر خرم آباد است. اما خوش به حال مردم هرمزگان و نمایندگان دانا و فهمیده اش که میدانند چه میکنند!
شرکت فولاد کاوه جنوب که در استان هرمزگان واقع شده است یکی از شرکت های بزرگ فولاد کشور است که به همت استانداران و نمایندگان فهمیده استان هرمزگان با سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان در این استان تاسیس گردیده است. این شرکت برای استان هرمزگان برکات فراوانی داشته، از ایجاد اشتغال تا درآمد هنگفت که قسمتی از این درآمد به بودجه سالانه استان هرمزگان مطابق قانون تعلق میگیرد! شاید هم تعدادی از جوانان بیکار استان لرستان علی رغم میل درونی مانند هزاران جوان دیگر شانس آورده باشند و با هزار منت و سفارش در شرکت فولاد کاوه جنوب هرمزگان استخدام شده باشند.
اما روند رو به افزایش ناترازی های گاز، انرژی و آب به دلیل سو مدیریت گریبان کشور را گرفته است. در زمستان به دلیل کمبود گاز که ناشی از دلایل متعدد مخصوصا هدر رفت و عدم سرمایه گذاری در استخراج از میادین گازی کشور دچار ناترازی در تامین سوخت نیروگاه ها شده و در تابستان به دلیل شدت مصرف بالا، پایین بودن راندمان نیروگاه های کشور و هدر رفت برق به دلیل فرسودگی شبکه ی توزیع کشور دچار ناترازی انرژی شده است! ناتوانی در تامین گاز باعث شده است که نیروگاه ها رو به سوختن گازوئیل و مازوت آورده و باعث آلودگی شدید هوا شود. آلودگی هوا نیز باعث تعطیلی مکرر شهرهای مختلف شده است!
شبکه توزیع برق کشور یک شبکه سراسری است که این امکان را برای کشور فراهم کرده است که صنایع بزرگ و کوچک در هر کجا که وزارت نیرو معرفی میکند با سرمایه گذاری نیروگاه بسازند و در محل شرکت و کارخانه ذی نفع خود برق را تحویل بگیرند، لذا مطابق مطالب نگارش شده شرکت فولاد کاوه جنوب به عنوان سرمایه گذار نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد وارد شده است، اما برق را در محل شرکت فولاد کاوه جنوب در استان هرمزگان تحویل میگیرد!
به زبان ساده قرار است از منابع آب زیرزمینی مردم محروم پل بابا حسین آب این نیروگاه تامین شود، منابع آب زیرزمینی شرب و کشاورزی مردم مظلوم پل بابا حسین باید ضعیف شود، کثافت و آلودگی سوختن مازوت و گازوئیل برای مردم خرم آباد باشد و مریضی و سرطانش برای مردم خرم آباد، اما منافع و درآمد و تولید اشتغال و صادرات فولاد برای استان هرمزگان!
وزارت نیرو سالهاست از نا آگاهی و عدم علم کافی مدیران و نمایندگان این استان دارد سو استفاده می کند! چرا آن منابع آب زیرزمینی صرف توسعه کشاورزی و گلخانه در این استان نشود؟ چرا آلودگی و تخریب محیط زیست برای استان لرستان باشد و منافعش برای استان هرمزگان؟ اگر سفره های آب زیرزمینی مردم و کشاورزان پل بابا حسین ضعیف شود و موجبات تراخم و بیکاری را فراهم آورد چه کسی باید پاسخ دهد؟
وزارت نیرو کثافت و آلودگی و تخریب ناشی از توسعه استانهای دیگر را چرا در استان لرستان بارگزاری می کند؟ مگر استان لرستان زباله دانی است؟
نماینده گان استان لرستان چرا زحمت نمیکشند مانند استانهای اصفهان و کرمان شرکت فولاد کاوه جنوب را مجبور کنند که در برق تجدید پذیر سرمایه گذاری کند؟
نمایندگان استان لرستان چرا جلوی کوچک شدن نیروگاه برق آبی سد گاشمار را نگرفتند که تماما نیروگاه پاک بود و فایده برای لرستان؟
ظاهرا کار از توسعه نامتوازن گذشته است و استان لرستان دارد تبدیل به زباله دان توسعه دیگر استانهای کشور میشود!/ انتهای پیام
false
true
http://pejvakelorestan.ir/?p=16071
false
false
دمت گرم سید