×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۰ دی - ۱۴۰۳  
true
true
پادرمیانی قالیباف برای عبدالملکی؛ نماینده مجلس از پاسخ‌های وزیر کار قانع شد


به گزارش پایگاه خبری پژواک لرستان/ بررسی سوال نماینده ارومیه نسبت به وضعیت اشتغال جوانان و افراد تحصیلکرده و عدم رفع مشکلات این حوزه از وزیر کار در دستور امروز مجلس قرار گرفت و سید سلمان ذاکر از پاسخ‌های حجت الله عبدالملکی به صورت مشروط قانع شد. در این جلسه وزیر تعاون دولت سیزدهم از ایجاد ۲۱۷ هزار فرصت شغلی طی ۳ ماه اخیر خبر داد و گفت: ۱۷۵ برنامه اشتغالزایی تحت عنوان اطلس اشتغالزایی کشور در حال اجرایی شدن است.

مجید انصاری سخنگوی کمیسیون اجتماعی گزارش این کمیسیون درباره سوال سیدسلمان ذاکر از وزیرکار، تعاون و رفاه اجتماعی را قرائت کرد و گفت: سوال این بود که علت عدم رسیدگی به موضوع اشتغال جوانان و افراد تحصیل کرده چیست؟

نماینده مردم ممسنی در مجلس ادامه داد: در اجرای ماده (۲۰۷) آیین‌نامه داخلی مجلس، سؤال فوق‌ در جلسه رسمی  مورخ  17/  8/ 1400 ‌کمیسیون با حضور ۱۷ نفر از نمایندگان عضو کمیسیون، نماینده سؤال‌کننده و وزیر محترم مطرح‌ و پس از استماع اظهارات طرفین و نظر به عدم اقناع نماینده سؤال کننده از پاسخ های ارائه شده  وزیر، کمیسیون قلمرو سؤال را ملی تشخیص داده و مستند به بند (۳) ماده (۲۰۷) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش سؤال جهت اعلام وصول در اولین جلسه علنی ارسال می‌شود.

محمدباقر قالیباف در این رابطه گفت: بحث مربوط به اشتغال از اولویت های جدی و اول کشور است در چند سال گذشته این مشکل و عقب ماندگی وجود داشت. جناب وزیر توضیح داد و شاهد هستیم در دوره کوتاه دولت جدید دو نوبت شورای عالی اقتصادی با مسئولیت رئیس جمهور تشکیل شده است. وزیر هم این مسئولیت را قبول کرده و هم در زمان رای اعتماد و هم در صحبت هایی که داشت تلاششان این است. به نظر من ۵ تا ۶ ماه زمان وجود داشته باشد و فرصت دهیم، حتما این دولت اشتغالزایی را پیش خواهد برد. اگر اجازه می دهید این فرصت را بدهیم که در راستای اشتغالزایی تلاش کنند.

ذاکر اظهار داشت: اگر این فرصت منتج به نتیجه بشود و گره جوانان به خصوص جوانان آذربایجان غربی را باز کند، فرصت می دهیم.

رئیس مجلس تاکید کرد: جناب عبدالملکی دغدغه دارد و تلاش می کند، در فرصت مناسب در روزهای سه شنبه که روز نظارت است حتما قول وزیر را پیگیری می کنیم.

ذاکر در تشریح سوال خود از وزیر کار: وزارت کار هنوز سند جامع اشتغال را ایجاد نکرده است/ آمار تعداد بیکاران چالش زا و نگران کننده است

سیدسلمان ذاکر در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۷ دی ماه) مجلس شورای اسلامی  در تشریح سوال خود از حجت الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: برابر سند چشم انداز ۲۰ ساله قانون تشکیل شورای عالی اشتغال و بند ۷ ماده یک لایحه تعیین وظایف و اختیارات وزارتخانه، شما موظف به سیاستگذاری، برنامه ریزی و پیگیری و نظارت و هماهنگ کننده بین دستگاه ها در زمینه حمایت های موثر از بیکاران جویای کار، ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای بازار کار و ایجاد اشتغال کامل و پایدار هستید.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین مسئول اشتغال و ساماندهی آن متوجه شما و وزارتخانه شما است و نمی توانید از این مسئولیت شانه خالی کنید، آمار تعداد بیکاران چالش زا و نگران کننده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد: از ۲۶ میلیون نفر از مردم که توان انجام کار مداوم را دارند از جمله جوانان تحصیلکرده و جویای کار، آبرومند و پایدار متاسفانه، حدود ۲٫۵ میلیون نفر آن ها بیکار مطلق هستند و ۲٫۵ میلیون نفر آن ها ناامید از کار و چند میلیون نفر دیگر به اشتغال ناقص، ساعتی، فصلی و بدون بیمه و بازنشستگی و از کارافتادگی مشغول هستند.

وی ادامه داد: گروهی دیگر به عنوان نیروهای استخدامی و غیررسمی مانند شرکتی ها، قراردادی ها و ۱۷ نوع استخدام دیگر که متاسفانه از امنیت شغلی نیز محروم هستند و هر لحظه در معرض تعدیل و اخراج هستند مطرح است آقای وزیر با این میزان از افراد بیکار، بیکاری که محصول بی تفاوتی ها و بی توجهی ها و میراث دولت های قبل بوده است چه می خواهید بکنید.

ذاکر افزود: چند روز از مسئولیت تان در وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گذرد، هنوز سند جامع اشتغال را تهیه نکرده اید و صرفا اکتفا به ایجاد زیست بوم اشتغال با ۱۷۱ برنامه اشتغال و با هماهنگی ۷۱ دستگاه لشگری و کشوری می کنید. با اولویت دادن به احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل و نیمه ساخته قدمی برای حل معضل اشتغال آن هم فعلا فقط بر روی کاغذ اقدام کرده اید. ما فقط همان را دیده ایم.

نماینده مردم ارومیه در مجلس یازدهم تاکید کرد: آقای وزیر شما خود بهتر می دانید که با حلوا حلوا گفتن دهن ها شیرین نمی شود و مشکل بیکاری جوانان، هرگز با توصیه و گفتاردرمانی و ارائه آمار اشتغال به دستگاه های مولد شغل حل نمی شود.

وی با اشاره به ادعای وزارت صمت درباره ایجاد ۶۰۰ هزار شغل در آن، مطرح کرد: وزارت نفت باید ۷۰۰ هزار شغل را ایجاد کند و دستگاه های مختلف هم ایجاد اشتغال کنند. با تحکم شغل ایجاد نمی شود، طبق آمار ۲۱۷ هزار در طول سه ماه شغل ایجاد کرده اید. بفرمایید عمده ترین مشکل ما جوانان تحصیلکرده و نخبگان هستند، برای چند نفر از آن ها شغل ایجاد کرده اید؟

ذاکر ادامه داد: در طول ۲ سال نتوانستم در دستگاه های شما ۲ نفر را جذب کنم و ادعای شما که در بیمه تامین اجتماعی ۱۳۰ هزار نفر ثبت شده است با ادعای ۲۱۷ هزار شغل این ها با هم قابل جمع شدن نیستند. آقای وزیر؛ شما باید برنامه های راهبردی و توان قانونی و بودجه ای و راهکارهای علمی، فنی و اقتصادی و عملیاتی خود را برای فعال کردن کارخانه های راکد، اقتصاد دانش بنیان، فضای مجازی و اقتصادی، اقتصاد مرزی و روستایی، کشاورزی و اقتصاد بازارچه های مرزی و اقتصاد مشاغل خرد و خانگی و راهکارهای دیگر را برای عبور از رکود، تورم و بالا بردن رشد اقتصادی کشور و افزایش صادرات و شغل به صورت شفاف و متقن و تضمینی برای جوانان ارائه دهید.

وی ادامه داد: توان قانونی شما کجاست؟ در قسمت های دولتی بند ج تبصره ۲۰ و بند ب تبصره ۲۰ قانون بودجه ۱۴۰۰ و تکرار آن در ۱۴۰۱ استخدام را ممنوع کرده است. کدام دستگاه اجازه می دهد یک نفر را جذب کنند که امروز شما می گویید فضا را برای جذب و اشتغال آماده کرده ایم؟ در بودجه بفرمایید مگر وام ۵۰ میلیون تومانی می تواند برای جوانان اشتغال ایجاد کند؟

ذاکر تاکید کرد: در امر منابع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ را که اولویت آن اشتغال استان های کمتر توسعه یافته و آمار بیکاری آن ها بالا بوده است چه کرده اید؟ و چه مبلغی را جذب کرده اید؟ نه تنها خود وزیر بلکه مسئولین استان ها هم هیچ فردی را جذب نکرده اند.

وی ادامه داد: در تبصره ۱۴ بودجه ۱۴۰۱ صندوق به نام پیشرفت عدالت ایران افتتاح کرده اید و ۶۶ هزار میلیارد به آن اختصاص داده اید اما اگر ریز نشوید تحقق پیدا نمی کند. با کلی گویی هیچ کاری پیش نمی رود، کارخانه های راکد در استان آذربایجان غربی حدود ۵۳۴ کارخانه بوده است، در سال ۱۳۹۹، ۱۰۵ تا از آن ها احیا شد و در ۱۴۰۰، ۴۱ کارخانه احیا شده و در واقع سیر نزولی داشته و به تبع آن کاهش جذب داشته است. این ها را چطور پاسخگو هستید. کارخانه هایی مانند صنعت ذوب آهن ارومیه و آجر ماشینی و تن ماهی چیچک ارومیه تعطیل هستند. ایجاد اشتغال را باید با انتقال هلدینگ های اقتصادی برای توسعه متوازن استان های کمتر توسعه یافته و کاهش بیکاری تبیین، اثبات و اعلام کنید.

عبدالملکی در پاسخ به سوال نماینده ارومیه: ایجاد ۲۱۷ هزار فرصت شغلی طی ۳ ماه اخیر/ اجرای ۱۷۵ برنامه اشتغالزایی در دستور کار دولت

حجت الله عبدالملکی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۷ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوال سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه نسبت به وضعیت اشتغال جوانان و افراد تحصیلکرده و عدم رفع مشکلات این حوزه گفت: مسئله نظارت مجلس در امور امری مهم، راهگشا و موثر بوده و طرح سوالات و تذکرات از سوی نمایندگان، مسئولیت وزرا را به آنها گوشزد می کند تا اگر غفلتی صورت گرفته، برطرف شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم اظهار کرد: بیکاری دومین معضل اقتصادی بعد از تورم محسوب می شود، دولت سیزدهم در شرایطی فعالیت خود را شروع کرده که در این حوزه مشکلات متعددی داشته و با حجم متراکم بیکاری روبرو است. در حدود ۱۴ میلیون نفر شغل شایسته ندارند و این در حالی است که ۲٫۵ میلیون نفر بیکار مطلق محسوب می شوند.

وی ادامه داد: مخاطب سوال مذکور صرفاً وزارت تعاون نیست، زیرا وزارتخانه های صمت، کشاورزی، گردشگری و مجموعه های محیط زیست، آی تی و … نیز در این خصوص مسئولیت هایی برعهده دارند؛ وزارت کار مسئول ایجاد اشتغال نیست، بلکه مسئول ایجاد هماهنگی بین دستگاه های این حوزه تلقی می شود.

عبدالملکی گفت: یک میلیون و ۸۵۰ هزار فرصت شغلی براساس برنامه ریزی صورت گرفته طی ۱۸ ماه آینده به عبارتی تا پایان سال ۱۴۰۱ براساس تقسیم بندی استانی ایجاد خواهد شد که این عدد حداقلی است و برنامه آن به استانداران ابلاغ شده است.

این عضو کابینه دولت رئیسی تصریح کرد: طی ۲ ماه گذشته شورای اشتغال ۲ بار با حضور رئیس جمهور، اعضای کابینه و سایر نمایندگان دستگاه های مرتبط جلسه برگزار کرده و ۳۴ مصوبه مهم را پشت سر گذاشته است؛ باید یادآور شد وزارت کار به عنوان هماهنگ کننده اشتغال کشور در بودجه ۱۴۰۰ یک ریال اعتبار نداشته، اما ۷۱ دستگاه متولی اشتغال را هماهنگ کرده تا امور انجام شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: ۱۷۵ برنامه اشتغالزایی به عنوان اطلس اشتغالزایی کشور اجرایی می شود که براساس سامانه رصد طی فعالیت های ۳ ماهه اخیر ۲۱۷ هزار فرصت شغلی ثبت شده و در این میان ۱۳۰ هزار فقره بیمه تامین اجتماعی نیز به ثبت رسیده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: زیست بوم اشتغال جمهوری اسلامی تصویب شده که پلتفرم مهمی برای هماهنگی چندین دستگاه در حوزه اشتغال است؛ در گذشته چنین پلتفرمی وجود نداشت و دستگاه‌ها جزیره‌ای عمل می‌کردند.

عبدالملکی با اشاره به مصوبات شورای عالی اشتغال در حوزه تأمین مالی گفت: ۳۲ هزار میلیارد تومان از بودجه ۱۴۰۱ بر اساس مصوبه صورت گرفته، برای حوزه اشتغال در نظر گرفته می‌شود؛ همچنین ۱۶۰ هزار میلیارد تومان با هماهنگی بانک مرکزی به عنوان تسهیلات اشتغال ارائه می‌شود. ۶۰ هزار میلیارد تومان آن قرض‌الحسنه و صد هزار میلیارد تومان آن طبق نرخ مصوب شورای پول و اعتبار ارائه می‌شود. این دو عدد ذکر شده یک میلیون فرصت شغلی در سال را محقق خواهد کرد.

عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: ابلاغ وحدت رویه تأمین مالی زنجیره‌ای توسط بانک مرکزی به شبکه بانکی از دیگر مصوبات شورای عالی اشتغال است که سبب ایجاد انقلاب در این عرصه خواهد شد. همواره گلایه می‌شد چرا وام‌هایی که اهدا می‌شود تبدیل به اشتغال نمی‌شد، زیرا از مسیر اصلی خود منحرف می‌شدند؛ در مدل جدید طراحی شده تأمین مالی در زنجیره ارزش انجام می‌شود لذا منابع مستقیم به سمت اشتغال خواهند رفت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: همچنین هدایت نقدینگی به سمت اشتغال از طریق تضمین اشتغال توسط وام‌گیرندگان از دیگر موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود؛ بر اساس مصوبات و هماهنگی‌های انجام شده، به بانک‌ها ابلاغ شده کسانی که وام کلان می‌گیرند باید تعهد تعداد مشخصی اشتغال با بیمه تأمین اجتماعی دهند. به عبارتی کسی که به عنوان مثال ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت می‌کند با فرض اینکه هر شغلی ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد باید ۲ هزار شغل ایجاد کند که ظرف یک سال از طریق سامانه‌های تأمین اجتماعی، بیمه شدگان جدید آن حوزه را بررسی می‌کنیم که اگر به آن عمل نشده باشد آن وام امهال نخواهد شد. هم اکنون بیش از دو هزار هزار میلیارد تومان تسهیلات در طی سال ارائه می‌شود که به سمت تولید نمی‌رود بلکه به سمت سفته‌بازی می‌رود.

عبدالملکی اظهار کرد: در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بر مشاغل مهارت محور کم سرمایه‌بر تمرکز کرده‌ایم . بسیاری از نمایندگان از نمایشگاه‌های مشاغل مهارت‌محور کم سرمایه‌بر در استان ها بازدید کرده‌اند؛ بر این اساس باید اذعان کرد که ۳۴۰ شغل شناسایی شده که کمتر از ۲۰ میلیون تومان سرمایه نیاز دارد و حتی بعضا کمتر از یک الی دو میلیون تومان. تمرکز بر مشاغل کم سرمایه‌بر مهارت‌محور راهبرد جدید سازمان فنی و حرفه‌ای است که سبب جهش جدی در حوزه اشتغال خواهد شد.

وی ادامه داد: در این میان باید یادآور شد در حوزه بهبود فضای کسب و کار نیز مصوبات خوبی حاصل شده است که در راستای قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است؛ موضوع پنجره واحد مجوزها از جمله این موارد است که در جلسه اخیر شورای عالی اشتغال کشور وزارت اقتصاد موظف شد و همه دستگاه‌ها مکلف به همکاری شدند، فقط یک درگاه برای صدور مجوز وجود داشته باشد و افراد متقاضی در آنجا فعالیت کنند که این مهم تا پایان سال محقق خواهد شد.

عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: در حوزه مشاغل خانگی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است اما درگیری صدور مجوزها در این حوزه وجود داشت؛ در جلسه اخیر شورای عالی اشتغال مصوب شد مشاغل خانگی از مجوز محور بودن به ثبت‌محور بودن تبدیل شود. به عبارتی با تدوین ساز و کار طراحی شده کسی که شغل خانگی دارد به مجوز نیاز ندارد بلکه در سامانه‌ای اقدام به ثبت فعالیت خود کرده و ۳ روز کاری بعد سیستم اقدام به صدور مجوز می‌کند و دستگاه‌های نظارتی نیز به جای نظارت و سخت‌گیری در صدور مجوز اقدام به نظارت بر فعالیت می‌کنند که این امر در راستای قانون راهگشای اخیر مجلس است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اقدامات صورت گرفته نسبت به فعالیت صندوق‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه وزارتخانه متبوعش اظهار کرد: به مدیران صندوق‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه گفته شده در ارزیابی آنها فقط به سود سالانه توجه نمی‌شود بلکه میزان ایجاد اشتغال در مناطق فعالیتی‌شان نیز ارزیابی می‌شود. برایمان مهم است به عنوان مثال شرکت شستا در مناطقی که فعالیت می‌کند اشتغال ایجاد کند و مطابق آن نمره و امتیاز کسب کند لذا مدیرانی که کم‌کاری کنند برکنار خواهند شد، همان‌طور که مدیری که شرکتش زیان‌ده باشد برکنار می‌شود.

عبدالملکی افزود: همچنین یکصد نقطه بحرانی شناسایی شده و تیم‌های ارزیاب در حال فعالیت هستند تا تهدید مالی صورت نگیرد و گره‌ها در حوزه اشتغال باز شود.

عضو کابینه دولت سیزدهم بیان کرد: سامانه جامع کاریابی در وبسایت اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت خود را شروع کرده و بستری برای حضور کارفرمایان و افراد جویای کار است که امیدواریم این بازار جدید تقویت کننده حوزه اشتغال باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: بنده خودم را مسئول و متعهد می‌دانم که از تمام توان خود برای ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها استفاده کنم تا برنامه حوزه اشتغال پیش برود و در دوره‌های متناوب گزارش‌های بهتری را به مجلس شورای اسلامی ارائه دهم.

false
true
false
false

false