true
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی لرستان گفت: ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید سالانه استان در حوزه کشاورزی، دامداری و شیلات ضایعات است.
به گزارش پژواک لرستان، صید احمد مرادی در جلسه کاهش ضایعات و فرآوری محصولات کشاورزی، اظهار کرد: لرستان حدود ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که تقریباً ۸۰ درصد این اراضی دیم و ۲۰ درصد آنها آبی است.
وی ادامه داد: ۱۵۰ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی در رشتههای زراعت، باغبانی، دام و طیور و آبزیان فعالیت دارند.
مرادی اضافه کرد: لرستان در بین استانهای غیرساحلی رتبه اول را در تولید آبزیان کشور داراست.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: ۲۵ تا ۳۰ درصد تولید سالانه استان در حوزه کشاورزی، دامداری و شیلات ضایعات است و در این راستا اولویت ما این است که ضایعات را جهت ارائه بازار برای مصرفکنندگان وارد چرخه فرآوری، بستهبندی و… کنیم.
وی با بیان اینکه سازمان بینالمللی فائو ضایعات بخش کشاورزی کشور را رقم بالایی اعلام کرده است که این رقم میتواند غذای میلیونها نفر را در جهان تأمین کند، خاطرنشان کرد: طی ۴۰ سال گذشته در لرستان حرکتهای خوبی انجام شده ولی مطلوب ما نیست.
مرادی افزود: برای کاهش ضایعات تولیدات استان نیاز به سرمایهگذاری بخش خصوصی، حمایت و تقویت سرمایهها و تخصیص تسهیلات به این حوزه داریم.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای محوری ما این است که علاوه بر اینکه صنایع تبدیلی و ملی را در استان اجرا کنیم باید در کنار آنها مشاغل خانگی را در روستاها فعال کنیم تا ضایعات را به یک ارزش افزوده بالا تبدیل کنند.
وی گفت: تاکنون ۱۷۱ پروانه بهرهبرداری ۵۰۰ جواز تاسیس در این حوزه در استان صادر شده است.
مرادی یادآور شد: در این راستا ۳۰ مجوز مشاغل خانگی در استان صادر و ۱۴۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این حوزه انجام شده است. در زمینه بستهبندی عسل، کشتارگاهها، بستهبندی سبزی، سیفی و حبوبات و… تقریباً ۱۴۰۰ کد آیسیک داریم.
این مسئول با بیان اینکه ظرفیتسازی و نیازسنجی از مهمترین سیاستگذاریهای ماست، یادآور شد: باید پایداری تولید را حفظ کنیم تا در حوزه صنایع دچار آسیب نخواهیم شد.
false
true
http://pejvakelorestan.ir/?p=2629
false
false