true

جناب مهندس شاهرخی، در روزهای اخیر خبرهایی که بیشتر جنبه آمارسازی دارند زیاد شنیده ایم. نمی خواهیم زحمات عزیزانی که برای ثبت محوطه های تاریخی دره خرم آباد از ابتدای کاوش ها تا امروز که ثبت جهانی شده اند را نادیده بگیریم اما هر تلاش و اقدامی آداب خاص خود را دارد که صداقت و انتقال درست اخبار در راس آن قرار دارد. این آمار سازی ها نه تنها به اهمیت محوطه های پیش از تاریخ دره خرم آباد کمکی نمی کند بلکه اعتبار و وجهه بین المللی آنها را از بین خواهد برد.
برای آن که حق مطلب به درستی ادا شود حکایتی از آمارسازی مدیران را بازگو می کنم؛ روزی مدیروقت منابع طبیعی به استاندار وقت آمار داده بود، پارسال ۳۰۰هکتار از جنگل های لرستان طعمه حریق شده است، پس از انتشار خبر، اسناد و مدارکی به دستم رسید که همان سال آتش بیش از ۳ هزار هکتار جنگل را نابود کرده بود، متعاقب آن ما را متهم به بزرگ نمایی و تحریف واقعیت کردند. از بد روزگار و برای آن که دست مدیران آمارساز رو شود، چند روز بعد منطقه «دوگر» ویسیان طعمه حریق شد این بار اعلام کردند ۱۵۰ هکتارجنگل سوخته، برای آن که ثابت کنم بیشتر مدیران، استاد آمار سازی هستند با هزینه شخصی ۲ مهندس بهمراه دستگاه جی پی اس با دو موتورسیکلت کرایه فرستادم، تا دور تا دور منطقه ای که آتش گرفته بود را نقطه زنی کنند، مشخص شد ۵۵۰ هکتار جنگل در «دوگر» ویسیان آتش گرفته و از بین رفته بود. بهمین خاطر می گویم آقای استاندار شما که مدیر با تجربه ای هستید گرفتار آمارسازی های دروغین برخی مدیران نشوید ما هم لر هستیم استان و شهرمان را دوست داریم اما منطق می گوید با مردم صادق باشیم و به آنها دروغ نگوییم، چرا مردم از بیشتر مسئولین نظام رویگردان هستند برای آن که زیاد دروغ می گویند و آمارسازی های شان براساس راستی و صداقت نیست و بیشتر جنبه تملق و چاپلوسی و خوش خدمتی برای بیشتر ماندن بر کرسی ریاست دارد.
سفیر ایران در «یونسکو» در نشست ثبت جهانی محوطه های پیش از تاریخ دره «خرم آباد» گفته است، ثبت محوطه های پیش از تاریخ دره خرم آباد، “کهن ترین ثبت در فهرست میراث جهانی است”، این سخن از پایه و اساس کذب است و متاسفانه مدیرکل میراث و جنابعالی بیشتر از دیگران این خبر را در رسانه ها باز نشر می کنید. کافیست نگاهی به لیست پرونده های ثبت شده میراث جهانی یونسکو بیندازید. کهن ترین پرونده های ثبت شده مربوط به کشورهای دیگری هستند!
اطلاعاتی که مدیرکل میراث لرستان با این عنوان که “کهن ترین پرونده ثبت شده در فهرست آثار جهانی و طول عمر تاریخی آخرین پرونده ای که ثبت شده است ۱۵ هزار سال است” صحت ندارد! از نظر صاحب نظران و اصحاب رسانه، این دروغ ها ظلم و جفای بزرگی به لرستان است، متاسفانه شما هم با تایید صحبت های مدیر کل میراث و بیان آن در رسانه با این عنوان که “اعضای یونسکو را هیجان زده کرده بود” به این شایعه پراکنی دامن می زنید. برای رد این ادعا به چند مورد که بسیار قدیمی تر از پرونده ۶۳ هزار سال محوطه های پیش از تاریخ دره خرم آباد اشاره می کنم:
۱ـ در سال ۱۹۹۹ میلادی زمان ثبت جهانی “محوطه های فسیل انسانی آفریقای جنوبی” (Fossil Homonid Sites of South Africa) با قدمت چهار و نیم میلیون سال به عنوان کهن ترین ثبت در فهرست میراث جهانی اعضای یونسکو را هیجان زده کرد!! یعنی ۲۶ سال پیش!!!
۲ـ محوطه Sangiran در اندونزی با قدمت یک و نیم میلیون سال درسال ۱۹۹۶ میلادی
۳,ـ غارهای پارینه سنگی Atapuerca در اسپانیا با قدمت بیش از یک میلیون سال
۴ـ محوطه های تکامل بشر کوه کارمل Sites of Human Evolution at Mount Carmelواقع در سرزمین های اشغالی با قدمت ۵۰۰ هزار سال
۵ـ محوطه های پیش از تاریخ و غارهای تزئینی دره وزر Prehistoric Sites and Decorated Caves of Vezere Valley کشور فرانسه با قدمت ۴۰۰ هزار سال در سال ۱۹۷۹ میلادی، یعنی ۴۶ سال پیش توسط یونسکو در فهرست میراث جهانی ثبت شده اند.
آیا با مطالعه این داده ها، هنوز ادعای دروغین مدیر کل میراث استان در این خصوص که محوطه های ثبت شده ی پیش از تاریخ دره خرم آباد، با ۶۳ هزار سال کهن ترین آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی هستند را می پذیرید؟!
آیا سفیر ایران در یونسکو نیز از پرونده های ثبت شده در یونسکو نامطلع است؟ یا این که از ایشان خواسته شده برای مصرف استانی، مطالبی را بیان نماید؟ امیدواریم که این خبر را برای انتشار در رسانه های انگلیسی زبان، ارسال نکرده باشند، چرا که همین خبر، نه تنها دست آوردی برای ایران نخواهد داشت بلکه مورد تمسخر جامعه بین الملل قرار خواهیم گرفت./انتهای پیام
false
true
https://pejvakelorestan.ir/?p=17479
false
false
بسیار عالی و مستند، درود بر استاد فیضی عزیز
دره بی صحاوی ثبت کردنه دسشو درد نکه . بیل آمار دروی هم بوئنن