×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۳ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
برای توسعه فرهنگی استان که زیربنای توسعه متوازن است، مدیران خصوصا استاندار به عنوان مدیر ارشد باید «موج» ایجاد نمایند: کیوان رباطی روزنامه نگار

توسعه ابعاد و زوایای مختلفی دارد و منظور از توسعه فقط توسعه اقتصادی نیست، بلکه توسعه همه جانبه و متوازن در تمام امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

هر زمان که بحث توسعه پیش می آید، همیشه بر سر اولویت و تقدم و تأخر ابعاد و زمینه های مختلف توسعه جر و بحث می شود و هر کسی به ظن خود به یکی از ابعاد آن اولویت خواهد داد. اما به نظر نگارنده لازمه توسعه متوازن و همه جانبه، توسعه فرهنگی است و ابتدا بایستی جامعه از نظر فرهنگی رشد نماید تا از نظر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و دیگر ابعاد نیز توسعه یابد.

زمانی که جامعه از نظر تفکر، باورها، اعتقادات و سایر عوامل فرهنگی به سطحی از بلوغ برسد و روابط خود را با دیگر ارکان جامعه به خوبی بشناسد، برای رسیدن به آن، خود به خود تلاش می کند و این موضوع زمینه ساز بلوغ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دیگر ابعاد توسعه خواهد شد.

برای رسیدن به توسعه و بلوغ فرهنگی در استان، عوامل زیادی از جمله تاثیر و نفوذ راهبران، مدیران، بزرگان، شخصیت های فرهنگی و برنامه ریزی سازمان ها و نهادهایی مانند آموزش و پرورش، دانشگاه ها، ارشاد اسلامی و صدا و سیما که نقش اساسی در توسعه فرهنگ عامه مردم ایفا می نمایند، وجود دارد. اما نقش «خودِ مردم» و «مدیران ارشد» استان خصوصا «استاندار» از همه عوامل برشمرده، برجسته تر و حائز اهمیت تر است.

برای توسعه فرهنگی استان، مدیران خصوصا «استاندار» به عنوان مدیر ارشد باید «موج» ایجاد نمایند و مردم را برانگیزانند. استاندار و مدیران کل باید در پشت میزهای کنفرانس خارج شده و جلسات روزمره ای که وظیفه معاونان و کارشناسان است را به خودشان محول نمایند و حداقل هر ماه یک بار در ورزشگاه‌ها، سالن های اجتماعات بزرگ یا در فضاهای بازِ پارک ها و بوستان‌های مرکز شهر مستقیما با عموم مردم سخن بگویند و برنامه ها، موفقیت ها و موانع و چالشهای پیش روی که بخشی از آن به مسئولان و بخشی نیز به مردم مربوط می باشند را با مردم در میان بگذارند.

باید اعتراف کنیم امید به زندگی که یکی از شاخص های مهم توسعه است در مردم لرستان به علت عملکرد ضعیف، غیر قابل قبول و دفاع مسئولان و مدیران نالایق و ناتوان اما ریاکار، متظاهر و دروغ پرداز مدت هاست مرده و نیازمند یک خیزش، تحول و یک انقلاب فرهنگی از جانب استاندار و مدیران کل استان است که فقط با «ایجاد انگیزش» آن هم به صورت عمومی و رودررو با مردم به وجود خواهد آمد.

مع الوصف معتقدم «استاندار» به عنوان موتور محرکه و پمپاژ کننده نیرو و انرژی به مثابه خون در رگ های مردم و مسئولان و به حرکت درآورنده اصلی چرخ های زنگار گرفته توسعه استان، می تواند توسعه همه جانبه و متوازن لرستان را با استارت توسعه فرهنگی آن هم با گفتگوی مستقیم با مردم آغاز نموده، سپس توسعه سیاسی و در نهایت توسعه اقتصادی و دیگر ابعاد توسعه را تجربه نمایند.

زمانی که مردم با وقوع توسعه فرهنگی با نوع روابط، قوانین و حقوق شهروندی خود آشنا شدند و با عضویت در احزاب و تشکلها و اعتراضات مدنی راه مطالبه گری را آموختند «توسعه سیاسی»، قطعا پا در عرصه توسعه اقتصادی و تقویت زیر ساخت های توسعه نیز خواهند گذاشت و خود به خود بر روی ریل اصلی توسعه متوازن و همه جانبه قرار خواهند گرفت.

علی ای حال از استاندار لرستان که خود فرزند این آب و خاک می باشد، انتظار می رود با فاصله گرفتن از بورکراسی و دیوانسالاری اداری، کاهش جلسات وقت تلف کن، دست و پاگیر، خسته کننده و بدون خروجی مثبت بیرون آمده و حداقل هر ماه یک بار با هدف «برانگیختن» از طریق سمینارها، میتینگ ها و حضور مستقیم در میان مردم ظاهر شده و با «زبان شیرین لری» با مردم سخن بگویند و ضمن فرهنگ سازی و دعوت مردم به همراهی با مسئولان، مردم را در جریان اقدامات انجام شده قرار دهند، تا به تدریج فاصله مردم و مسئولان کمتر شده و دولت را در انجام بهینه امورات روزمره همراهی نمایند و مطالبات و خواسته های خود را نیز رودرو با مسئولان در میان بگذارند و مسئولان نیز در صدد رفع مسائل و مشکلات مردم برآیند.

این گونه است که «موجی» که لازم است به وجود آید، ایجاد شده و «انگیزه» همکاری دو جانبه بین مردم و مسئولان به وجود خواهد آمد و فرهنگ عمومی مردم در راستای مطالبه گری و سهم خواهی بالا رفته و با حداقل ها راضی نشده و تا توسعه همه جانبه ی لرستان از پای نخواهند نشست./ انتهای پیام

false
true
false
false
  1. ناشناس

    سلام
    درود بر شما
    با اینکه فرهنگ زیربنای هر نوع پیشرفت و توسعه یافتگی هست اما بعلت زمانبر بودن نیازمند همت و تلاش چندین ساله افراد مختلف از جمله استانداران است که متاسفانه با این روند آمدن و رفتنها و بی اعتنا بودن به برنامه های گذشتگان و قبلی ها امور فرهنگی دچار عدم توسعه و بعضا به معضل تبدیل میشوند.
    کاش در کنار توجه به ابعاد توسعه ، بعد فرهنگی پررنگتر و بعنوان سند چند ساله در دستور کار تمام مسولین قرار گیرد

  2. محمدتقی‌گودرزی

    بسیار عالی. دست مریزاد استاد رباطی عزیز

  3. ناشناس

    توسعه متوازان در ایران و علی الخصوص در لرستان تا حدود زیادی یک خواست آرمانیست….
    کاش در همان بخش فرهنگی این توسعه مورد توجه و اولویت قرار بگیرد و در مراحل بعدی در بقیه نهادها این توسعه اتفاق بیوفته و ارتقا پیدا کند.هرچند موج ایجاد شده در استانداری خوب است اما کافی نیست و اگر نظارت بی واسطه صورت نگیرد موج سواران فرصت طلب به نفع خودشان نهایت بهره برداری را خواهند کرد.بعنوان یک فرهنگی معتقدم اولین قدم در راه اعتلا و توسعه استان این است که استاندار و مدیرکل آ پ هماهنگ باشند و توی آموزش و پرورش یک خانه تکانی بجا و سنجیده و اصولی انجام دهند.

  4. ناشناس

    سلام و درود بر شما
    در مباحث توسعه، تقدم و تأخر ها خیلی مهم نیست ،بلکه توسعه امری چندوجهی است که نادیده گرفتن یکی از آنها رسیدن به توسعه پایدار را با مشکل مواجه خواهد ساخت . امروزه توسعه همه جانبه و پایدار مهم است که به تمامی جنبه های فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی می پردازد و همگی آنها لازم و ملزوم هم هستند و بدون درنظر گرفتنی یکی از آنها ، توسعه ابتر باقی خواهد ماند ‌
    اما درخصوص توسعه متوازن ، این موضع در نظر بسیاری از علمای توسعه، در بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت و عمدتا حول مباحث بخش های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی مطرح گردید بدین شکل که عده ای اعتقاد داشتند که برای توسعه بایستی فقط یک بخش را توسعه داد زیرا امکانات و منابع به حدی نیست که همه بخشها از آن بهره مند گردند و بنابراین بعضی‌ها بر توسعه مثلا بخش صنعت یا بخش کشاورزی تاکید داشتند .اما در ادامه و بدنبال تحولات زمانی نظریات جدیدتری مطرح گردید که تحت عنوان توسعه متوازن ( توسعه متوازن کلیه بخش های اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ) در تمامی سطوح از آن نام می برند .
    بعدها و در دهه‌های اخیر بحث بر سر توسعه پایدار شکل گرفته و در اینجا مجال پرداختن به آن نیست

  5. ناشناس

    👏
    چه خوب است در راستای پیشنهاد خوب و سازنده شما جناب رباطی در فاز اول ارتباط و نشست های صمیمی و انتقادی استاندار محترم با انجمن های صنفی و مردم نهاد شناسنامه دار، اساتید دلسوز دانشگاه بالاخص دانشگاه لرستان و دانشگاه فرهنگیان و دانشجویان مختلف، اعضای پارک علم و فناوری، دانشجویان علوم پزشکی و مهندسی و علوم انسانی، فعالین حوزه صنعت و کارآفرینان موفق بومی، دعوت از سرمایه گذاران سالم بومی و غیر بومی، پیشکسوتان ورزشی، دلسوزان محیط زیست و… به ایشان بصورت رسمی از طریق همین رسانه های اجتماعی پیشنهاد گردد تا موج هم افزایی و نشاط و فعل خواستن برای پیشرفت استانمان حاصل شود…

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false