×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۱ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
برای توسعه فرهنگی استان که زیربنای توسعه متوازن است، مدیران خصوصا استاندار به عنوان مدیر ارشد باید «موج» ایجاد نمایند: کیوان رباطی روزنامه نگار

توسعه ابعاد و زوایای مختلفی دارد و منظور از توسعه فقط توسعه اقتصادی نیست، بلکه توسعه همه جانبه و متوازن در تمام امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

هر زمان که بحث توسعه پیش می آید، همیشه بر سر اولویت و تقدم و تأخر ابعاد و زمینه های مختلف توسعه جر و بحث می شود و هر کسی به ظن خود به یکی از ابعاد آن اولویت خواهد داد. اما به نظر نگارنده لازمه توسعه متوازن و همه جانبه، توسعه فرهنگی است و ابتدا بایستی جامعه از نظر فرهنگی رشد نماید تا از نظر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و دیگر ابعاد نیز توسعه یابد.

زمانی که جامعه از نظر تفکر، باورها، اعتقادات و سایر عوامل فرهنگی به سطحی از بلوغ برسد و روابط خود را با دیگر ارکان جامعه به خوبی بشناسد، برای رسیدن به آن، خود به خود تلاش می کند و این موضوع زمینه ساز بلوغ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دیگر ابعاد توسعه خواهد شد.

برای رسیدن به توسعه و بلوغ فرهنگی در استان، عوامل زیادی از جمله تاثیر و نفوذ راهبران، مدیران، بزرگان، شخصیت های فرهنگی و برنامه ریزی سازمان ها و نهادهایی مانند آموزش و پرورش، دانشگاه ها، ارشاد اسلامی و صدا و سیما که نقش اساسی در توسعه فرهنگ عامه مردم ایفا می نمایند، وجود دارد. اما نقش «خودِ مردم» و «مدیران ارشد» استان خصوصا «استاندار» از همه عوامل برشمرده، برجسته تر و حائز اهمیت تر است.

برای توسعه فرهنگی استان، مدیران خصوصا «استاندار» به عنوان مدیر ارشد باید «موج» ایجاد نمایند و مردم را برانگیزانند. استاندار و مدیران کل باید در پشت میزهای کنفرانس خارج شده و جلسات روزمره ای که وظیفه معاونان و کارشناسان است را به خودشان محول نمایند و حداقل هر ماه یک بار در ورزشگاه‌ها، سالن های اجتماعات بزرگ یا در فضاهای بازِ پارک ها و بوستان‌های مرکز شهر مستقیما با عموم مردم سخن بگویند و برنامه ها، موفقیت ها و موانع و چالشهای پیش روی که بخشی از آن به مسئولان و بخشی نیز به مردم مربوط می باشند را با مردم در میان بگذارند.

باید اعتراف کنیم امید به زندگی که یکی از شاخص های مهم توسعه است در مردم لرستان به علت عملکرد ضعیف، غیر قابل قبول و دفاع مسئولان و مدیران نالایق و ناتوان اما ریاکار، متظاهر و دروغ پرداز مدت هاست مرده و نیازمند یک خیزش، تحول و یک انقلاب فرهنگی از جانب استاندار و مدیران کل استان است که فقط با «ایجاد انگیزش» آن هم به صورت عمومی و رودررو با مردم به وجود خواهد آمد.

مع الوصف معتقدم «استاندار» به عنوان موتور محرکه و پمپاژ کننده نیرو و انرژی به مثابه خون در رگ های مردم و مسئولان و به حرکت درآورنده اصلی چرخ های زنگار گرفته توسعه استان، می تواند توسعه همه جانبه و متوازن لرستان را با استارت توسعه فرهنگی آن هم با گفتگوی مستقیم با مردم آغاز نموده، سپس توسعه سیاسی و در نهایت توسعه اقتصادی و دیگر ابعاد توسعه را تجربه نمایند.

زمانی که مردم با وقوع توسعه فرهنگی با نوع روابط، قوانین و حقوق شهروندی خود آشنا شدند و با عضویت در احزاب و تشکلها و اعتراضات مدنی راه مطالبه گری را آموختند «توسعه سیاسی»، قطعا پا در عرصه توسعه اقتصادی و تقویت زیر ساخت های توسعه نیز خواهند گذاشت و خود به خود بر روی ریل اصلی توسعه متوازن و همه جانبه قرار خواهند گرفت.

علی ای حال از استاندار لرستان که خود فرزند این آب و خاک می باشد، انتظار می رود با فاصله گرفتن از بورکراسی و دیوانسالاری اداری، کاهش جلسات وقت تلف کن، دست و پاگیر، خسته کننده و بدون خروجی مثبت بیرون آمده و حداقل هر ماه یک بار با هدف «برانگیختن» از طریق سمینارها، میتینگ ها و حضور مستقیم در میان مردم ظاهر شده و با «زبان شیرین لری» با مردم سخن بگویند و ضمن فرهنگ سازی و دعوت مردم به همراهی با مسئولان، مردم را در جریان اقدامات انجام شده قرار دهند، تا به تدریج فاصله مردم و مسئولان کمتر شده و دولت را در انجام بهینه امورات روزمره همراهی نمایند و مطالبات و خواسته های خود را نیز رودرو با مسئولان در میان بگذارند و مسئولان نیز در صدد رفع مسائل و مشکلات مردم برآیند.

این گونه است که «موجی» که لازم است به وجود آید، ایجاد شده و «انگیزه» همکاری دو جانبه بین مردم و مسئولان به وجود خواهد آمد و فرهنگ عمومی مردم در راستای مطالبه گری و سهم خواهی بالا رفته و با حداقل ها راضی نشده و تا توسعه همه جانبه ی لرستان از پای نخواهند نشست./ انتهای پیام

false
true
false
false

false