true
ما در عصری زندگی میکنیم که علیرغم تسلط ماشین و دستگاه های الکترونیک هنوز وقایع غیر مترقبه و پیشبینی نشده ی فراوان اتفاق می افتد. هنوز مسیر حوادث و تحولات اجتماعی، اقتصادی و اداری تحت تاثیر عواملی تعیین می شود که جنبه غیر منتظره دارد. مدیری که از این حقیقت بیخبر باشد و خود را برای روبرو شدن با تحولات غیر منتظر آماده نسازد بیتردید زخم عمیقی بر تن دارد که مانع از اعمال مدیریت درست می گردد. اگر وقایع غیرمترقبه اتفاق نمیافتاد زندگی یکنواخت و فاقد هیجان و لذت می شد و مدیریت نیز به حد «باز کردن یک قوطی کنسرو» تنزل پیدا میکرد، زیرا همیشه آدم می تواند قبل از باز کردن قوطی کنسرو، محتویات آن را پیش بینی کند.
یکی از مدیران صاحبنظر و با تجربه بخش خصوصی می گوید: (اگر من در یک معامله بزرگ، رقبا را شکست میدهم و یا در یک جلسه هیئت مدیره نظر خودم را بر کرسی می نشانم، بیشتر برای آن است که عوامل پیش بینی نشده و حوادث غیر مترقبه را تا حد ممکن پیش بینی و بررسی می کنم و غافلگیر نمی شوم).
طرز تشخیص مدیر غافل:
اگر حافظه خوبی دارید نتایج جلسات، مذاکرات و تصمیمات خود را در دو هفته گذشته مرور کنید و ببینید که چه مقدار از این نتایج بر اثر وقایع و تحولات پیش بینی نشده پایین تر از حد انتظار شما بوده است. به این ترتیب میتوانید به قدرت پیشبینی خود از ۱ تا ۲۰ نمره بدهید و اگر نمره شما کمتر از ۱۵ باشد موجب نگرانی است.
طرز معالجه مدیر غافل:
سعی کنید که از هم اکنون عوامل ناشناخته ای را که می تواند در تصمیمات و برنامه ها و طرز کار شما موثر باشد بشناسید. ببینید سازمان هایی که با آنها سروکار دارید و همکاران و زیردستان شما چه منافع، انگیزه و تمایلاتی دارند که ممکن است یک رشته عمل و عکس العمل تازه ایجاد کند، خود را به جای آنها بگذارید و نتیجه این تغییر و تبدیل فرضی را بسنجید. توجه کنید که آیا پیشرفت کارهای شما به همان طرز خواهد بود که قبلاً و پیش از توجه به عکس العمل دیگران بوده است؟/ چارلز آستن/ انتهای پیام
false
true
https://pejvakelorestan.ir/?p=13324
false
false