×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۱ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
سپری نامرئی در برابر بیماری‌ها

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پژواک لرستان، امید صادقی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه آنتی‌اکسیدان‌ها، اکسیدان‌ها یا سموم را خنثی می‌کند، اظهار کرد: منبع اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها، میوه و سبزی‌ها است و میوه و سبزی‌هایی که رنگی است، آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد که از جمله این مواد خوراکی می‌توان به گوجه فرنگی اشاره کرد.

تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند به پیشگیری از جهش‌های ژنتیکی که عامل بروز سرطان هستند، کمک کند.

وی با بیان اینکه در گوجه فرنگی لیکوپن وجود دارد که آنتی‌اکسیدانی قوی و معروف است، افزود: به طور کلی تمام میوه‌ها و سبزی‌ها دارای مقادیر مختلفی از آنتی‌اکسیدان است و در میوه‌های دارای مزه ترش، ویتامین سی فراوانی یافت می‌شود که می‌تواند حکم آنتی‌اکسیدان را داشته باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه نمی‌توان میوه‌ای مثال زد که فاقد آنتی‌اکسیدان باشد، تصریح کرد: در صورتی که در نحوه مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها تنوع کافی وجود داشته باشد، مقدار لازم آنتی‌اکسیدان به بدن می‌رسد و سپری برای پیشگیری از بروز سرطان در بدن ایجاد می‌شود.

صادقی با بیان اینکه دیابت به عنوان یک بیماری که در عصر حاضر شیوع بالایی دارد، شناخته می‌شود، ادامه داد: بسیاری از افراد ممکن است از ابتلای خود به این بیماری آگاه نباشند و تغییر سبک زندگی، مهم‌ترین عامل در افزایش میزان شیوع بالای این بیماری در جوامع امروزی است.

وی با بیان اینکه در عصر حاضر، سبک زندگی افراد تغییر کرده و دریافت‌های غذایی به سمت غذاهای پرچرب، فست‌فودها، غذاهای پرکالری و کم فیبر رفته است، گفت: تمام این موارد باعث بروز چاقی در افراد می‌شود و چاقی می‌تواند آغاز ابتلاء به دیابت باشد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه بیماری دیابت می‌تواند زمینه‌ساز ابتلای افراد به سایر بیماری‌ها باشد، اضافه کرد: افزایش مصرف سبزی‌ها و مواد غذایی پرفیبر می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به بیماری دیابت تأثیرگذار باشد، در واقع سبزی‌ها جزو مواد خوراکی کم کالری هستند و بسیار کم باعث چاقی می‌شوند و جذب قند و چربی را در روده کاهش می‌دهند.

افزایش آگاهی عمومی درباره تأثیر تغذیه بر سلامت، یکی از گام‌های اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های مزمن است، مدارس، رسانه‌ها و برنامه‌های اجتماعی می‌توانند با آموزش صحیح، فرهنگ تغذیه سالم را در جامعه ترویج دهند و از این طریق می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های شایع جلوگیری کرد و کیفیت زندگی افراد را بهبود بخشید.

مدیریت استرس و بهبود سبک زندگی از عوامل مهمی است که می‌تواند از خطر ابتلاء به بیماری‌های مختلف جلوگیری کنند، استرس‌های مداوم می‌تواند بر سلامت بدن تأثیر منفی بگذارند، اما انجام تمرینات آرامش‌بخش، ورزش منظم و داشتن خواب کافی می‌تواند این اثرات منفی را کاهش دهد.

هماهنگی بین تغذیه مناسب، فعالیت بدنی و سبک زندگی سالم، کلید اصلی حفظ سلامت و کاهش خطر بیماری‌های جدی همچون سرطان و دیابت است و ایجاد عادات سالم از دوران کودکی، تأثیرات بلندمدتی بر سلامت فردی و اجتماعی خواهد داشت و به بهبود کیفیت زندگی در جامعه منجر می‌شود./انتهای پیام

false
true
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false