×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۱۳ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
سید سعید شاهرخی دومین استاندار بومی لرستان شد: کیوان رباطی روزنامه نگار و مدیر مسئول پایگاه خبری پژواک لرستان

یکی از ویژگی های خوب و بارز بومی بودن مدیران ارشد استانها، شناخت کاملِ سرمایه ها، پتانسیل ها و ظرفیت های موجود در حوزه منابع انسانی و فیزیکی استان است.

استانداران غیر بومی با توجه به عدم شناخت ظرفیت ها و منابع انسانی استانی که استاندارش شده اند، معمولا در تصمیم گیری ها و انتصاب معاونین و مدیران کل دچار لغزش و اشتباه شده و از ظرفیت های موجود به درستی استفاده نمی نمایند و علت اصلی آن نیز گرفتار شدن استانداران توسط مشاوران و فرصت طلبانی است که جز به منافع خود و همدستان خود، به منافع عمومی نمی نگرند.

اگرچه در علم مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک وظیفه استانداران و مدیران ارشد ابتدا شناخت نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدها در محیط داخلی و خارجی سازمان است. اما ممکن است عمر سیاسی مدیران و استانداران غیر بومی تا زمان احصا کامل و شناخت کلیه ظرفیت ها ی اقتصادی، عمرانی، صنعتی، کشاورزی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و… کفاف ندهد و بدون آن که در مدت تصدی خود در جایگاه مدیریت ارشد استان کار مهم و مثبتی انجام دهند، بدون اختیار استان را ترک نمایند.

اما استانداران و مدیران بومی کمتر با مشکلات غیر بومی ها مواجه هستند، چرا که قبل از سکانداری استانداریها و ادارات کل، شناخت کافی از مردم، فرهنگ، خواسته ها و منابع انسانی و فیزیکی استان محل تولد خود را دارند و به راحتی فریب مشاوران و نیروهای هزار چهره و متملق را نخواهد نخورد و خود راسا اقدام به تصمیم گیری، استفاده از ظرفیت ها و رفع مسائل و مشکلات استان می نمایند.

با این مقدمه کوتاه سید سعید شاهرخی به عنوان دومین استاندار بومی لرستان با سابقه ای درخشان در وزارت کشور و شناخت کامل مردم و ظرفیت های لرستان، همان طوری که در استان همدان جز استانداران نمونه و موفق در دولت دکتر روحانی بود، می تواند با پشتوانه محکم مردمی و جریانات سیاسی همسو یکی از استانداران موفق دولت پزشکیان در عرصه مدیریت کلان در استان لرستان نیز باشد.

یکی از بزرگترین ضعف های دکتر زیویار به عنوان اولین استاندار بومی لرستان، عدم تجربه کافی در سطوح مختلف مدیریتی خصوصا مدیریت عملیاتی و بکارگماری مدیران ناکارآمد، ناتوان و بدون تجربه، سیاسی کاری و استفاده مطلق از نیروهای جریان همفکر و مشاوران ضعیف بود که متاسفانه بر خلاف انتظارات مردم، کارنامه ای غیر قابل دفاع از خود برجای گذاشت.

اما به نظر می رسد رزومه ی درخشان و طی نمودن تمامی پست های کارشناسی و مدیریتی تا استانداری یکی از استان های بزرگ و توسعه یافته کشور، حمایت قاطع اکثریت نمایندگان و جریانهای سیاسی اصلاح طلب، اعتدال گرا و مستقل، همچنین استقبال قاطبه مردم محروم و داغدیده ای که سالیان سال است در آرزوی استانداری بومی نشسته اند تا با تعصب و به جوش آمدن رگ غیرت بومی گری خود بتواند مرهمی بر زخم های کهنه جوانان بیکار تحصیلکرده ای باشد که به ناچار خانه و کاشانه خود را ترک نموده و برای لقمه نانی مهاجرت اجباری و دربدری در استان های صنعتی همجوار را انتخاب نموده اند، وجه تمایز سید سعید شاهرخی با دکتر زیویار است.

سید سعید شاهرخی دومین استاندار بومی لرستان در این برهه از زمان با پذیرش و قبول مسئولیت سنگین استانداری لرستان، در بوته امتحان خیلی سختی قرار گرفته است، چرا که انتظار از ایشان فوق العاده بیشتر از دکتر زیویارِ کم تجربه، بدون رزومه و ناموفق است.

بنابراین سید سعید شاهرخی با جزم کردن عزم و اراده خود برای خدمت صادقانه و متعهدانه به مردم لرستان، بسیج کلیه امکانات و انتخاب معاونان و مشاوران قوی، نیروهای متخصص، کاربلد، توانمند و دلسوز برای «ساختن لرستان» باید خود را آماده نماید و به سرعت، کار توسعه لرستان را کلید زده و در دستور کار قرار دهند که ثانیه ها هم برای عمران و آبادی و جبران کمبودها، نواقص، کاستی ها و محرومیت لرستان غنیمت است./ انتهای پیام

false
true
false
false

false