true
به گزارش پایگاه خبری پژواک لرستان/ در ادامه سیاستهای واشنگتن علیه ایران، رئیسجمهور این کشور اعلام کرده که عرضه نفت به بازار جهانی به اندازهای کافی است که شرایط برای کاهش خرید نفت و فراوردههای نفتی از ایران فراهم شده است.
«جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا که مدعی است کشورش برای بازگشت به برجام آمادگی دارد، طی یادداشتی به وزارت خارجه آمریکا، فضاسازی جدیدی علیه جمهوری اسلامی مطرح کرد.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، رئیسجمهور آمریکا روز گذشته (جمعه) طی یادداشتی به وزارت خارجه کشورش گفت که به اندازه کافی عرضه نفت وجود دارد تا دیگر کشورها خرید نفت از ایران را کاهش دهند.
طبق این گزارش، کاخ سفید ملزم است هر ۶ ماه یک بار تأیید کند که عرضه کافی نفت در جهان به منظور حفظ تحریمها علیه ایران که در سال ۲۰۱۲ و در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» تحمیل شده، وجود دارد.
اظهارات بایدن در آستانه نشست مجازی روز دوشنبه هفته جاری (۲۴ آبان ماه) وی با «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین مطرح شده است.
آمریکا در حالی به دنبال محدود کردن صادرات نفت ایران است که چندی پیش خبرگزاری رویترز گزارش کرد که خریداران چینی علیرغم تحریمهای آمریکا به واردات نفت ایران ادامه میدهند.
طبق این گزاش، در سه ماه گذشته، واردات نفتی چین از ایران به طور متوسط به بیش از نیم میلیون بشکه در روز رسیده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، طبق تحریمهای آمریکا، خریداران نفت از ایران با خطر تحریمهای ثانوی روبرو هستند که به مفهوم قطع ارتباط آنها با مراکز و امکانات تجاری و مالی آمریکا است.
بایدن در یادداشت خود به وزارت خارجه آمریکا گفت: «مطابق با تصمیمات قبلی، عرضه کافی نفت و فراوردههای نفتی از کشورهایی به غیر از ایران وجود دارد تا امکان کاهش حجم نفت و فراوردههای نفتی خریداری شده از ایران یا از طریق مؤسسات مالی خارجی فراهم شود».
در حالیکه دور جدید مذاکرات «وین» درباره احیای برجام قرار است روز ۲۹ نوامبر (هشتم آذرماه) برگزار شود، دولت بایدن در هفتههای اخیر، نه تنها اقدامات ملموسی را برای نشان دادن حسن نیت خود در پیش نگرفته است، بلکه اقداماتی را علیه جمهوری اسلامی ایران پیش برده است.
روز سهشنبه هفته گذشته (۱۸ آبان ماه)، رئیس جمهور آمریکا «وضعیت اضطراری ملی» در قبال ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
در بیانیه بایدن که توسط کاخ سفید منتشر شده، آمده است در ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ (۲۳ آبان ۱۳۵۸) رئیس جمهور وقت، وضعیت اضطراری ملی را درباره ایران اعلام کرد تا با تهدید فوقالعاده و غیرمعمولی که برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا به دلیل شرایط در ایران ایجاد شده بود، تعامل شود.
در بیانیه کاخ سفید آمده است: «روابط ما با ایران هنوز عادی سازی نشده و روند اجرای توافقها با ایران به تاریخ ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ (۲۸ دی ماه ۱۳۵۹) همچنان ادامه دارد. به همین دلیل، وضعیت اضطراری ملی اعلام شده در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ و اقدامات تطبیق یافته در آن تاریخ برای تعامل با شرایط اضطراری، باید پس از تاریخ ۱۴ نوامبر ۲۰۲۱ (۲۳ آبان ۱۴۰۰) ادامه یابد. بنابراین بر اساس قانون وضعیت اضطراری ملی، من برای یک سال دیگر وضعیت اضطراری ملی در خصوص ایران را تمدید میکنم».
دولت آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از توافق هستهای با ایران به صورت یکجانبه خارج شد و پس از آن سیاست فشار حداکثری را با هدف به زانو در آوردن ایران در پیش گرفت. دولت ترامپ در حالی در ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۹ به پایان رسید که نتوانست به هدف خود در به زانو در آوردن ایران برسد.
تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرفهای برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.
false
true
https://pejvakelorestan.ir/?p=10790
false
false