true
به گزارش پایگاه خبری پژواک لرستان/ نام گیاه پرخاصیت آلوئه ورا بیشتر برای مباحث زیبایی و سلامتی پوست و مو مطرح می شود در حالی که این گیاه معجره های درمانی بیشماری دارد ، از درمان بواسیر تا رفع مشکلات دهان و دندان که به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد. آلوئه ورا یا صبر زرد نام دارد که علاوه بر اینکه خاصیت داروئی زیادی دارد.از ماده ژلاتینی که درون برگ این گیاه وجود داره برای مصارف بهداشتی آرایشی (ژل.کرم .شامپو و…)هم استفاده میشود. آلوئه ورا بعلت داشتن خواص ضد میکروبی در درمان بسیاری از زخمها و جراحتها و سوختگیها، اگزما، تاول، گزیدگی زنبور و نیش حشرات، بریدگی، کوفتگی، آفتاب سوختگی و آکنه موثر است. بنابراین استفاده از این گیاه نه تنها در کرمهای موضعی بلکه در کنترل بسیاری از بیماریها و اختلالات پوستی سودمند می باشد.
خواص آلوئه ورا در درمان دیابت :آلوئه ورا گیاهی پر خاصیت
پژوهش ها نشان دادند که آلوئه ورا قند خون را در انسان کاهش می دهد. دانشمندان دریافتند از آنجا که آلوئه ورا قادر است آنزیم های موجود در پانکراس را فعال نماید می تواند در افرادی که دچار دیابت و هیپوگلیسمی هستند به تعادل و تنظیم قند خون کمک نماید.
خواص آلوئه ورا در درمان زخم معده :
آلوئه ورا ترشح اسیدهای معده را تنظیم و کنترل می نماید. همچنین خواص بی حس کننده، منعقد کننده خون، ضد باکتری و درمان کننده دارد.
خوردن ژل آلوئه ورا سبب می شود که این ژل به جداره لوله های گوارشی بچسبد و سرعت بهبود زخم ها را افزایش دهد. ژل معجزه گر آلوئه ورا قادر به کاهش اسیدهای معده (عامل اصلی تشدید زخم های معده) می باشد. از این رو این ژل برای درمان زخم های معده بسیار مؤثر شناخته شده است. مصرف و خوردن آلوئه ورا پیش از هر وعده غذایی برای کسانی که از نظر هضم غذای مصرفی با مشکل روبرو هستند نیز مفید می باشد، زیرا آلوئه ورا سبب تحریک شیره گوارشی و ایجاد جریان طبیعی آن و در نتیجه کمک به شکستن مواد غذایی جهت جذب توسط سلول ها می شود.
آلوئه ورا در تنظیم کلسترول، چربی خون :
ژل آلوئه ورا دارای آنزیم هایی نظیر آمیلاز، اکسیداز، کاتالاز و لیپاز، فولیک اسید، نیاسین که برای کاهش چربی و قند خون مفیدند هست.
خواص و فواید آلوئه ورا برای مو:آلوئه ورا گیاهی پر خاصیت
یکی از راههای کنترل و درمان کم پشتی موی سر استفاده از آلوئه ورا است. آلوئه ورا حاوی آنزیمهایی است که عامل محرکی برای تولید و رشد موهای جدید هستند، مکانیسم عملکرد آن به گونه ای است که سرعت جریان گردش خون را افزایش داده بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیکولهای مو می گردد. در واقع آلوئه ورا به عنوان یک ماده جادویی در جهت افزایش و رشد موها شناخته شده است. همچنین بعلت خواص ضد باکتری و قارچی که دارد مانع از ایجاد شوره سر می گردد. این گیاه برای کنترل عفونتهای قارچی مثل بیماری کچلی (کرم حقله دار) نیز مفید است. مستندات و مدارکی از کشورهای هند و آمریکا پیدا شده است که در آنجا از این گیاه برای تقویت موی سر استفاده می شده است. بنابراین آلوئه ورا برای رشد و تقویت مو، ایجاد نرمی، براقیت و کنترل ریزش مو و کنترل خشکی مو بسیار مناسب است. از آلوئه ورا می توان در شامپو ها و نرم کننده های موی سر استفاده کرد و تجربه نشان داده که استفاده از این گونه محصولات سبب تسریع جریان خون و در نتیجه کاهش استرس و هیجانات روحی می گردد.
فواید آلوئه ورا برای پوست:
خواص خنک کننده آلوئه ورا با آبرسانی به پوست باعث خلاصی از شر آفتاب سوختگی در تابستان می شود. در فصل زمستان نیز با افزودن رطوبت به پوست، از خشکی پوست جلوگیری می کند.
خواص آلوئه ورا در درمان فشار خون:
تحقیقات اخیر ثابت کرده است که مصرف مداوم آلوئه ورا می تواند با الیاف سلولزی همراه و مخلوط شود و باعث پالایش و تصفیه خون شود و فشار خون را تنظیم و متعادل نماید.
خواص آلوئه ورا در درمان بیماری کلیه و دفع سنگ کلیه:
خوردن آلوئه ورا می تواند سنگ کلیه را دفع نماید یا اندازه سنگ را کوچکتر نماید. مصرف مداوم آلوئه ورا از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می نماید و از بافت های آن مراقبت نماید.
خواص آلوئه ورا در درمان بیماری های باکتریایی و سرطانی:
مصرف خوراکی مداوم آلوئه ورا از آنجا که دارای خواص ضد میکروبی می باشد برای درمان عفونت های میکروبی، مجاری معده و روده مؤثر خواهد بود.
برخی از تحقیقات حاکی از آن است که ماده آنتروکینون موجود در ژل آلوئه ورا خواص ضد باکتری و ضد سرطانی دارد همچنین اشخاص مبتلا به سرطان که مشغول شیمی درمانی هستند می توانند با مصرف این گیاه تهوع و سایر مشکلات مربوط به این درمان را بکاهند.
خواص آلوئه ورا در درمان سینوزیت و آسم:
بخور گیاه آلوئه ورا تسکین دهنده در د سینوزیت می باشد و همچنین استنشاق بخار آبی که برگ آلوئه ورا در آن ریخته شده باشد برای شخص مبتلا به آسم مفید خواهد بود.
آلوئه ورا در بهداشت دهان و دندان:
اخیراً دانشمندان بدین نتیجه دست یافته اند که ژل آلوئه ورا برای مقابله با انواع پوسیدگی های دندانی بسیار مفید می باشد و در بهبود مشکلات دهان و لثه قدرت شفابخش دارد. از این رو می توان از آلوئه ورا به عنوان یک ماده فعال برای پیشگیری از پوسیدگی های دندانی در خمیر دندان ها و ژل های تمیز کننده دندان استفاده نمود. ژل دندان آلوئه ورا همانند خمیر دندان عمل می کند و قادر به نابودی باکتری ها و میکروب های بیماری زای موجود در دهان می باشد به طوری که در پژوهش های کنونی اثبات شده است که اسید سالیسیلیک، فنل، سولفور، اسید سینامونیک، نیتروژن، اوره، لوپئ.ل صد باکتری و میکروب می باشد.
آلوئه ورا در درمان بیماری های مری:
مصرف ژل آلوئه ورا از برگشت اسید معده به مری جلوگیری می کند. در این بیماری برگشت محتویات اسیدی معده به مری سبب آسیب زدن به مخاط مری و ایجاد علائمی همچون سوزش سردل، سرفه های خشک، خونریزی و زخم مری می شود.
آلوئه ورا در درمان بواسیر:
آنتراکوئین موجود در ژل آلوئه ورا به عنوان تسهیل کننده دفع مدفوع شناخته شده است که در افراد مبتلا به بواسیر بسیار مفید می باشد. از زمان های قدیم نیز برای درمان این بیماری طبیبان از آلوئه ورا استفاده می کردند.
آلوئه ورا در درمان درد گوش و چشم:
چکانیدن سه قطره از شیرابه گیاه آلوئه ورا موجب تسکین فوری درد گوش می شود و برای تسکین درد چشم شیرابه آلوئه ورا را با کمی آب مخلوط کرده و در چشم بریزید. اینکار ضمن تسکین درد چشم می تواند نیروی چشم را تقویت کند.
آلوئه ورا در درمان و جلوگیری از درد و تورم:
در واقع اسید سالیسیلیک که در آلوئه ورا وجود دارد با مهار تولید پروستاگلاندین به عنوان یک مسکن عمل می کند و اثرات ضد التهابی، ضد کوفتگی، ضد کشیدگی ماهیچه ها، رباط ها، تاندون ها، واریس و آرتریت، نیز کاملاً اثر بخش است. ژل آلوئه ورا حاوی مقدار زیادی گلیکوپروتئین است که از تورم و درد جلوگیری می کند. همچنین آنزیم کربوکسی پپتیدازی که در آلوئه ورا وجود دارد عامل ایجاد کننده درد التهاب حاد موسوم به برادی کینین را غیرفعال می کند و ناحیه درد به خصوص درد مفاصل را التیام می دهد.
آلوئه ورا در درمان کبد:
مصرف آلوئه ورا گرفتگی کبدی را برطرف و عملکرد آن را بهبود می بخشد و محرک ترشح صفرا است.
آلوئه ورا در درمان پوکی استخوان:
آلوئه ورا حاوی ارخی مواد معدنی از جمله برن می باشد. این عنصر می تواند کمبود کلسیم را در بدن به حداقل برساند. جذب آن را تسریع نماید و همچنین آن را در تمام بدن پخش کند. از این رو مصرف آلوئه ورا در پیشگیری و درمان پوکی استخوان می توان مفید باشد.
آلوئه ورا در جلوگیری سکته قلبی:
آلوئه ورا مقدار ترومبوکسان ۲ و پروستاگلاندین۲ را که موجب انقباض عروقی و تجمع پلاکتی می شوند کاهش می دهد و موجب کاهش بروز سکته قلبی می شود.
آلوئه ورا در درمان سوختگی و زخم پوستی:
در درمان سوختگی اثر معجزه آسایی دارد و درد ناشی از سوختگی را کاهش می دهد همچنین ناحیه سوختگی درجه ۲ و ۳ مانند آفتاب زدگی و یا سوختگی ناشی از اشعه راترمیم می کند شایان ذکر است که گیاه آلوئه ورا پوست هایی که در اثر تابش آفتاب سوختگی پیدا کردند را نرم می کند. خاصیت ترمیمی ژل این گیاه به صورتی استکه به دلیل داشتن آب فراوان و روغن موجود در خ.د از خشک شدن پوست جلوگیری می کند، در نتیجه ترمیم ناحیه سوختگی را حاصل می سازد. مطالعات انجام شده در دهه ۱۹۹۰ نشان داده که وقتی از ژل آلوئه ورا برای التیام سوختگی استفاده می شود زخم زودتر التیام می یابد در حالی که وقتی از بانداژهای مخصوص سوختگی استفاده می شود سوختگی ۶ روز دیرتر التیام می یابد.آنزیم های ژل کلوکوماناز، آرابینانز و گالاکتاز است که در درمان سوختگی و جراحات بسیار مناسب است این ماده روند درمان بسیاری از جراحات پوستی از جمله زخم ها، بریدگی ها، پارگی ، خراش ها و سوزش های خفیف پوست که ناشی از گزیدگی حشرات می باشد را تسکین می دهد.
آلوئه ورا در دفع سموم بدن:
مصرف خوراکی آلوئه ورا مواد زائد را از قسمت های مختلف بدن جذب کرده و دفع می نماید که این عمل باعث پاک سازی خون از اثرات جانبی داروهای شیمیایی، سیگار، سموم باقی مانده کشاورزی بر روی میوه ها و آلودگی هوا می شود.
آلوئه ورا در بالا بردن قدرت ایمنی بدن:
مصرف ژل آلوئه ورا به صورت خوراکی قدرت ایمنی بدن را بالا برده و کمک می کند که سموم در بدن تجمع نکند و همچنین به سلول های بدن حیات می بخشد و سبب نرمال شدن متابولیسم بدن می شود.
آلوئه ورا در افزایش انرژی بدن:
مصرف خوراکی مداوم ژل آلوئه ورا سبب تنظیم دستگاه گوارش و هضم هرچه بهتر غذا می شود که از این رو احساس تندرستی و سلامتی می دهد و به علاوه سطح انرژی بدن افزایش می یابد و ژل آلوئه ورا 4 بار سریع تر از آب در بدن نفوذ می کند و به فیزیولوژی بدن آسیب نمی رساند بلکه آن را متعادل نموده و بهبود می بخشد.
درمان بیماری های روده:
گیاه آلوئه ورا حداقل دارای ۳ اسید چرب با خاصیت ضد التهابی می باشد که برای معده، روده کوچک و روده بزرگ مفید هستند مصرف آلوئه ورا به صورت مرتب اثرات شفابخش طولانی مدت و مثبتی به همراه داشته و سیستم گوارشی را پالایش نموده و بهبود بیماری های روده را تسریع می نماید. آنترالوئین موجود در ژله آلوئه ورا به عنوان مسهل مؤثر عمل می کند.
آلوئه ورا در درمان استرس:
اظهار نظر دانشمند روسی برگمن آلوئه ورا قادر است سلول ها را احیاء و حیات بخشد آلوئه ورا می تواند خواص تنظیم کننده و کنترل کننده روی بدن داشته باشد و به سیستم بدن کمک کند تا در لحظات و موقعیت های بحرانی و استرس زا تعادل خود را حفظ نماید و در همین هنگام که تنظیم و کنترل سیستم ایمنی بدن را به عهده دارد به درمان بخشی دیگر از بدن که بیمار است بپردازد. این عمل گیاه یا دارو Adaptojenic در زمان نیاز در آن بخش از بدن که فعالیتش کارساز و مورد نیاز باشد انجام خواهد پذیرفت و اگر مورد نیاز نباشد ظاهراً بدون فعالیت باقی می ماند، اگر چه در این هنگام نیز به آهستگی و به تدریج سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
مضرات احتمالی آلوئه ورا
ژل آلوئه ورا در درمان زخمهای عمیق موثر نیست و شیره آن می تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد.
ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی، ماده بی خطری است اما در موارد نادری ممکن است سبب واکنشهای آلرژیک گردد.
زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده کنند زیرا ممکن است سبب انقباضهای رحمی گردیده و سقط جنین را تحریک کند .
مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن می شود یا تعادل الکترولیتی را مختل می سازد . کودکان زیر ۱۲ سال نبایستی از این گیاه مصرف کنند.صداوسیما/ Mr
false
true
https://pejvakelorestan.ir/?p=9924
false
false