true
والدین عزیز هنگامی که با فرزند خود در مورد دروغ صحبت می کنید، از این نکته اطمینان حاصل کنید که بعد از صحبت شما، آنها درباره ی کار خود فکر می کنند. در این خصوص یک راه کار مؤثر این است که بگویید:« فکر می کنی من حرفهایت را باور می کنم ؟»اگر پاسخ فرزندتان این جمله باشد: «امّا من حقیقت را می گویم.» بنابراین نباید او را متّهم کنید و به وی تهمت دروغگو بزنید.
هرگز کودکان را با واژه ی دروغگو مخاطب قرار ندهید، زیرا این کار مانند این است که نارنجکی را میان دسته ای از سربازان کلاه سبز(کماندو) می اندازیم، بچّه ها هم مانند این سربازان با تمام قوا در برابر ما موضع می گیرند و مبارزه می کنند. در واقع آنها به جای این که حقیقت را بگویند به سادگی از خود دفاع می کنند.
حال اگر فکر می کنیم کودکی دروغ می گوید بهتر است به او بگوییم: «اگر حقیقت این است که تو می گویی، من حرف تو را باور نمی کنم» امّا اگر بگوییم حرفهای تو دروغ است و حرفهایت را باور نمی کنم، ناراحتی و تأسف کودک دو چندان می شود، زیرا در می یابد که اولاً دروغ گفته است، ثانیاً در کنار افرادی است که حرفهایش را باور نمی کنند!
بسیاری از والدین از گفتن جمله ی: «حرفهایت را باور نمی کنم.»،به فرزندان خود وحشت دارند، آنها از این می ترسند که با گفتن این جمله اعتماد و اطمینان متقابلشان از بین برود. امّا گفتن این جمله بسیار مفید و کارساز است و در برابر این جمله، بچه ها هیچ حرفی برای گفتن ندارند، آنها تنها می توانند از خود دفاع کنند. ما به هیچ وجه آنها را دروغگو خطاب نمی کنیم، تنها می گوییم که حرف شان را باور نداریم. این نحوه ی برخورد، آنها را به تفکّر وا می دارد.
اولیای محترم می توانند با تعریف داستان های آموزنده و تربیتی مانند چوپان دروغگو «حذف این گونه دروس روان و تاثیر پذیر در دوره ابتدائی اشتباه بزرگی بود » با نتیجه گیری عواقب آن توسط کودک، ارزش و اهمیت موضوع را بصورت غیر مستقیم درک کنند.
اولیای محترم هرگز بخاطر متقاعد کردن کودک برای انجام کاری به او قول دروغ ندهند و سعی کنند تمام وعده و وعیدها را عملی کنند.
اولیای محترم هرگز به گونهای رفتار نکنند که امنیت روانی کودک را بر هم بزنند و کودک احساس کند قصد مچگیری او را دارند.
اولیای محترم از دروغ های رایجی مانند؛ «وقت خوابه» خودداری کنند. چون همین دروغهای کوچک و بی اهمیت است که روی هم انباشته شده و مشکل بزرگ بی اعتمادی را به وجود می آورد.
در صورتی که وسایل اضافی کودک را دور ریخته اید هرگز به دروغ نگویید نمی دانم چی شده، به جای دروغ گفتن به کودک دلیل منطقی کار خود را توضیح دهید./ انتهای پیام
false
true
https://pejvakelorestan.ir/?p=4517
false
false