true
هنوز دولت چهاردهم کاملا مستقر نشده، زمزمه هایی در مورد افزایش قیمت ها از جمله قیمت بنزین، شیر، لبنیات و سایر اقلام مصرفی و کالاهای اساسی که قوت روز مردم میباشد به گوش می رسد.
ستاد تنظیم بازار، ستاد حمایت از تولید کننده و مصرف کننده، اعمال سیاستهای مالی و پولیِ انقباضی و انبساطی، فقط از ویژگی های اقتصاد دولتی است و این ادبیات و واژه ها در اقتصاد بازار آزاد یا کاپیتالیستی محلی از اعراب ندارد.
یکی از ویژگی های سیستم اقتصاد بازار آزاد اینست که، عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمتهاست و دولت نقشی در تعیین قیمت ها ندارد. اما در سیستم اقتصاد دولتی، این دولت است که بدون در نظر گرفتن عرضه و تقاضا، از طریق ستادهای تنظیم بازار و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده، قیمتها را تعیین می کند. این یعنی دخالت دولت در اقتصاد و در واقع میزان دخالت دولت ها در اقتصاد، نظام اقتصادی آن دولت را تعیین و تعریف می نماید.
اگر چه در شرایط حاکم، برای برون رفت مردم از مشکلات اقتصادی، لازم است نظام اقتصادی با اصلاح و بازنگری در قانون اساسی تغییر یابد، اما در سیستم اقتصادی فعلی اگر دولت تعادل بین عرضه و تقاضا برای کالا های اساسی و مورد نیاز مردم را از طریق حمایت از تولیدکنندگان داخلی ایجاد نماید و کسری آن را از طریق واردات جبران کند، دیگر لازم نیست در سال چندین بار قیمتها را بدون ضابطه چند برابر افزایش دهد، متعاقبا قیمت ها خود به خود تنظیم و حتی در صورت عرضه و واردات بیشتر، سیر نزولی خواهد داشت.
با توجه به شواهد موجود، دولت خود یکی از اصلی ترین عوامل و بانی و باعثِ افزایش قیمتها و تورم در کشور شده است و در سال، چندین بار نرخ « قیمت جدید» تعیین می کند و بازار کالا و خدمات را ملتهب و متورم می نماید.
بر اساس یافته های مدیریتی، دولت ها هیچ وقت نتوانسته اند مدیر خوبی باشند و مدیریت دولتی نوین نیز به خوبی این موضوع را تشریح و تصدیق نموده است. لذا اقتصاد باید به بخش خصوصی سپرده شود و دولت فقط نظارت کند و هیچگونه دخالتی در اقتصاد نداشته باشد تا بازار بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم و به حد تعادل برسد و قیمت ها به پایین ترین سطح ممکن کاهش یابد.
در این شرایط است که نه نیاز به ایجاد سازمان های عریض و طویل، پر هزینه و ناکارآمد تنظیم بازار و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده است و نه نیاز به اجرای سیاستهای پولی و مالیِ انقباضی و انبساطی برای تعیین نرخ بهره و کاهش و افزایش مالیاتها و مخارج و هزینه های دولت است!
حقیقتا عامه و اکثریت مردم دیگر تاب، توان و تحمل گرانی را ندارند و آستانه تحملشان به صفر رسیده است، بنابراین از دولت وفاق ملی که بر اساس شعارهای تبلیغاتی، هدفش ارتقا سطح معیشت و رعایت حال مردم است، انتظار دارد، مانند دولت های قبل در صدد افزایش قیمت ها و فشار بیشتر اقتصادی بر آنان نبوده و دست از تعیین نرخ نامه و قیمت های بدون پشتوانه علمی بردارند و اقتصاد را به حال خود رها کنند، زیرا رها کردن اقتصاد بیشتر به نفع مردم است تا این که آن را در راستای تحقق اهداف خود کنترل نمایند./ انتهای پیام
false
true
http://pejvakelorestan.ir/?p=15707
false
false
احسنت مهندس رباطی
دست مریزاد
درود بر شما، کوتاه و گویا
درود برادر عزیز
تحلیل و پیشنهاد کاملا منطقی و درستیه
👏👏👏👏👏
وقتی مرحوم رئیسی هم شروع به کار کرد قیمت ها بجز بنزین در چند مرحله گران شد ….حالا نوبت دولت جدید است …در اقتصاد اصلاح طلب و اصول گرا و تندرو و میانه رو مشکلی با گران کردن قیمت ها به ضرر مردم ندارند ..فقط در بحث های دیگر عین مدارس یکی میشه آدم بده تشر میزنه اون یکی میاد تعدیل می کنه 😁😂
با تشکر از کیوان عزیز و توانمند
خطاب به مسوولین باید بگم که شما دنیای ما را با این سیاست های بی ارزشتون به هم نریزید ما خودمون آخرت خودمون رو آباد می کنیم
یه نمونه از کارهای مسخره دولتمردان اینه که همون گندم ما رو میخرن کیلویی ۱۷ اونم قسطی پولشو میدن میبرن میریزن تو گونی میفروشن به خودمون کیلویی ۲۸ تومن
این رو بهش میگن اقتصاد اسلامی
با تشکر از کیوان عزیز و توانمند
خطاب به مسوولین باید بگم که شما دنیای ما را با این سیاست های بی ارزشتون به هم نریزید ما خودمون آخرت خودمون رو آباد می کنیم
با عرض ادب، کاش فقط این چند قلم بود ما در این هفته برای هر چیزی به مغازه مراجعه می کنیم خیلی راحت آقایان کاسب طبق روال سال های گذشته اعلام می کنن که همه چیز ۲۰درصدگرون شده واقعا این مملکت صاحب نداره ،بازرس نداره که نظارت به کاراین بازاریان بکنه که خون مردم رو به شیشه کردن و هر طوری که دوست دارن جنس شون رومی فروشند.
مردم شاهدند که درسال ۴ بار اجناس روگرون می کنن .
پس اون کارمندبدبخت واون کارگربیچاره که سالی ۲۰درصد به حقوقش اضافه میشه چکارکنه و چطور بایدجبران این نابسامانی هاوگرونی های خودسرانه ی مشت دلال ازخدابی خبرروبده.
واقعابازاررهاشده وهرکه هرچه دوست داره ازاین مردم بالامیکشه.