×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۱۸ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
دردهای شکمی که باید جدی بگیریم

احساس درد در ناحیه شکم از عوامل متعددی ناشی می‌شود که معمدلا شایع‌ترین دلایل آن حاکی از وجود مشکلی جدی نیست.

به گزارش پژواک لرستان، درحالیکه محل و نوع درد شکمی نشانه خوبی در تشخیص عامل درد است، دوره زمانی آن نیز در تعیین علت بیماری نقش دارد.   

درد شکمی اغلب از سوء هاضمه ناشی می‌شود که نگران کننده نیست اما این پرسش مطرح است که در چه مواقعی نباید به راحتی از کنار این عارضه گذشت. سایت “مدیکال دیلی” در مطلبی به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ است:  

درد شکم بعد از وعده غذایی سنگین

احساس درد شدید در ناحیه شکم به دنبال مصرف وعده غذایی سنگین که تسکین پیدا نکند می‌تواند نشانه وجود مشکل در کیسه صفرا باشد. کیسه صفرا موظف است با ذخیره صفرا آن را در روده کوچک توزیع کرده تا به هضم چربی کمک کند. زمانیکه این عضو گلابی‌شکل که در پایین کبد قرار دارد متورم می‌شود می‌تواند به بیماری کیسه صفرا منجر شود.

درد مبهم در قسمت بالایی شکم

بروز درد نامشخص و مبهم در قسمت بالایی یا میانی شکم که همراه با حالت تهوع و باد گلو باشد می‌تواند نشانه حمله قلبی به حساب آید. همچنین استفراغ همراه با درد کمر، فک و تنگی نفس می‌تواند کشنده باشد و ضروری است تا بیمار به موقع تحت مراقبت‌های اورژانسی قرار گیرد.

گرفتگی عضلات شکمی همراه با اسهال

اسهال و یبوست همراه با گرفتگی عضلات شکمی یا احساس نفخ نشانه سندرم روده تحریک‌پذیر است. مشورت با پزشک متخصص، تجویز دارو، کنترل رژیم غذایی و استرس به مقابله با سندرم روده تحریک‌پذیر در طولانی مدت کمک می‌کند.

درد شدید و ناگهانی در شکم

در صورت سابقه ابتلا به زخم معده یا مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی و احساس درد ناگهانی و شدید، احتمال پرفوراسیون یا سوراخ شدن دستگاه گوارش وجود دارد. در این شرایط بیمار تحت جراحی اورژانسی قرار می‌گیرد زیرا ممکن است فرد به عارضه جدی‌تری موسوم به پریتونیت یا التهاب صفاق دچار شود.  

بیماری پریتونیت، التهاب صفاق (غشاء نازکی که دیواره‌های حفره شکم را می‌پوشاند) است که از عفونت‌های قارچی یا باکتریایی ناشی می‌شود.

احساس درد در ناحیه پایین و چپ شکم

 احساس درد در این قسمت از شکم که با حرکت کردن تشدید می‌شود می‌تواند نشانه دیورتیکولیت (التهاب دیورتیکول‌های جداره روده) باشد. این بیماری با مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک قابل درمان است.

درد شکم و کاهش وزن

تحمل درد در شکم همراه با کاهش غیر ارادی وزن، مشاهده خون در مدفوع، علائم کم‌خونی و سابقه سرطان دستگاه گوارش یا بیماری روده تحریک‌پذیر در خانواده، نشانه بیماری خطرناکی است که می‌تواند سرطان باشد.

false
true
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false