به گزارش پژواک لرستان، سید موسی خادمی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مدیریت سیل ابعاد مختلفی دارد، اظهار کرد: بخشی از مدیریت بحران مربوط به راهها، ارتباطات، برق و آب و گاز است، بخشی هم پاکسازی شهرها است و بخش دیگر اسکان است.
وی با بیان اینکه خانههایی هستند که آسیب دیدهاند و تعمیرات جزئی نیاز دارند، تصریح کرد: بنیاد مسکن اعلام کرده که از فردا کسانی که پرونده آنها تکمیل شده باشد کمکهای بلاعوض برای تعمیر مسکن خود دریافت میکنند. وامها هم ابلاغ شده و بانکهای عامل مشخص شدهاند.
استاندار لرستان یادآور شد: دولت در این موارد خیلی مداخله ندارد و کمک بلاعوض و وام به افراد میدهد.
خادمی با اشاره به اینکه کسانی که خانه آنها تخریب شده را به صورت ویژه پیگیری میکنیم، ادامه داد: امشب در مورد اسکان این افراد در ستاد مدیریت بحران بحث شد؛ پیشنهاد ما اجاره است چون سیستم کانکس و چادر جوابگو نیست. امیدواریم بخش عمدهای را اینگونه حل کنیم و موضوع بعدی این است که بخشی از افراد در همان مکان سابق میتوانند خانه خود را بسازند و ما در کنارشان هستیم.
وی یادآور شد: در کنار آن کسانی هستند که باید جابه جا شوند و باید زمین برای آنها تأمین کنیم؛ این موضوع شامل برخی خانوارها در پلدختر، معمولان، چگنی و خرم آباد میشود.
استاندار لرستان با بیان اینکه ۲۳۰ قطعه زمین در معمولان پیش بینی شده است و کسانی که در قسمت ساحلی معمولان هستند را زمین میدهیم و برای ساخت خانه آنها را کمک میدهیم، تصریح کرد: در خرم آباد هم زمین داریم که نمیتوانیم قطعه بدهیم، قطعه زمینی را دست خیرین میدهیم و قرار شد با همکاری شهرداری به صورت آپارتمانی بسازند.
خادمی با تاکید بر اینکه در چگنی هم حدود ۸ خانوار نیازمند به مسکن هستند که زمین آماده در سایت مسکن مهر برای آنها داریم و امروز مصوب شد یک قطعه زمین به آنها بدهیم، افزود: در پلدختر یک مقدار مشکل داریم و حداقل این است که خانه ۱۳۰ خانواره تخریب شده و جا ندارند.
وی خاطرنشان کرد: چند گزینه پیشنهادی در این رابطه داریم. کمیتهای را موظف کردیم تا فردا این موضوع را تعیین تکلیف کنند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه مردم باید بدانند کار تأمین و قطعه بندی زمین و شروع کار ساختمانی ممکن است طول بکشد، گفت: مردم که تاکنون شرایط را تحمل کردهاند ان شاء الله یک مقدار بیشتر تحمل داشته باشند اما بدانند ما در کنارشان هستیم؛ برای اسکان افراد چادر و کمپ و کانکس جواب نمیدهد، از مردم میخواهیم مبلغی که اعلام میشود را بگیرند و منزلی اجاره کنند و مستقر شوند.
خادمی با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۲ روستا داریم که به طور کامل یا بخشی از آنها تخریب شده است، تصریح کرد: بخشی را اراضی منابع طبیعی واگذار میکنیم و بنیاد مسکن طرح را میدهد تا منزل روستاییان ساخته شود؛ در مورد بخشی دیگر هم دنبال پیدا کردن زمین هستیم.
وی یادآور شد: به روستاییان توصیه میکنیم فعلاً به عنوان اسکان موقت از خانههای خود استفاده کنند یا مسکن اجاره کنند.
انتهای پیام