×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳  
true
true
واکنش‌ها به اعلام رویکرد رئیسی برای مذاکرات هسته ای


به گزارش پایگاه خبری پژواک لرستان/ صحبت های اخیر رئیس جمهور در خصوص مذاکرات برجام و گفت وگو های ایران برای برچیده شدن تحریم ها با واکنش های مختلفی همراه شد. آیت ا…سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، در بخشی از نخستین  مصاحبه تلویزیونی  خود در رسانه ملی، به موضوع  مذاکرات هسته‌ای اشاره و رویکرد دولت در مذاکرات را رفع تحریم ها عنوان و در عین حال خاطرنشان کرد گفت و گوی همراه با «فشار» را نخواهیم پذیرفت: «تهدیدها، فشارها و تحریم‌های ظالمانه‌ای که به ملت ایران روا می‌دارند، متناسب با بحث گفت وگو نیست. قبلا هم اعلام کردم حتما گفت وگو و مذاکره را در دستور کار دولت خواهیم داشت اما نه با فشاری که دنبال می‌کنند. فشار آوردن همراه با گفت وگو قبلا هم امتحان شده و جواب نداده است. آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها بارها آن را تجربه کردند که گفت وگوی همراه با فشار جواب نمی‌دهد.» این اظهارات رئیسی و تعیین موضع دولت او در قبال مذاکرات به حدی مهم بود که رسانه های مختلف بین المللی از جمله رویترز، خبرگزاری فرانسه، شبکه العربیه، تایمز، هاآرتص، آسوشیتدپرس،  میدل ایست، آی ایندیا اکسپرس و ده ها رسانه دیگر در گزارش های خود به آن اشاره کردند. علاوه بر بازتاب سخنان ریاست جمهوری در رسانه های جهانی، روسیه نیز به اعلام آمادگی رئیسی برای از سرگیری مذاکرات برجامی واکنش نشان داد و میخاییل اولیانوف، دیپلمات ارشد روسی و نماینده این کشور در مذاکرات وین با اشاره به صحبت‌های سید ابراهیم رئیسی درباره مذاکرات برجامی در توییتی نوشت: «این اظهارات نشان می‌دهد ایران آماده ادامه مذاکرات وین درباره برجام است. {البته} همچنان زمان از سرگیری مذاکرات نامشخص است.» شبکه العربیه نیز در این باره نوشت: ابراهیم رئیسی تاکید کرد کشورش آماده مذاکرات اما بدون فشار است. روزنامه النهار مصر هم  در این باره نوشت: رئیس جمهور ایران تاکید کرد کشور تنها برای مذاکره وارد مذاکرات نخواهد شد و گفت وگوها با غرب باید منجر به رفع تحریم های آمریکا علیه ملت ایران شود.
در این میان بلومبرگ در گزارشی  به موضوع مذاکرات هسته ای می پردازد و با بررسی جنبه های مختلفی سعی در ترسیم چشم اندازی از آینده مذاکرات وین دارد. به گزارش خراسان، این رسانه آمریکایی براین باور است که در کنار رشد چشمگیر فعالیت های هسته ای، وضعیت اقتصادی در ایران رو به بهبود است و کشورمان برای گرفتن امتیاز بیشتر پا به مذاکرات می گذارد: «سه سال پس از اجرای سیاست «فشار حداکثری» توسط ترامپ، ایران اورانیوم را تا سطحی نزدیک به خلوص تسلیحاتی، غنی سازی کرده و همزمان هم اقتصادش به کمک پکن و مسکو، نشانه هایی از ثبات را بروز می دهد هرچند صادرات حیاتی نفت، همچنان زیر تحریم های سنگین قرار دارد. دیپلمات ها و تحلیل گران بر این باورند که این تحولات، فضایی را برای دولت تازه ایران فراهم می آورد تا فهرست امتیازات درخواستی اش از واشنگتن برای بازگشت به برجام را طولانی تر کند.» بلومبرگ در بخش دیگری از گزارش خود به جزئیات بیشتری از وضعیت اقتصادی ایران در شرایط پیشا مذاکرات می پردازد و می نویسد: «در اقتصاد ایران، نشانه هایی از بهبود مشاهده می شود. بنابر آماری که به تازگی توسط انجمن فولاد جهان منتشر شد، تولید فولاد ایران در ماه جولای  بالاتر از نرخ رشد همین ماه فولاد چین، افزایش یافت و ایران را به دهمین تولید کننده این فلز در جهان تبدیل کرد. همچنین ساخت بنادر و خطوط آهنی که توسط چینی ها مهندسی می شود هم ادامه یافت. ایران در ماه های آینده  نیز برنامه هایی را برای بهره برداری از یک هاب گاز طبیعی در دریای خزر در دستور کار خود دارد. به تازگی هم یک مقام ارشد از شرکت ملی نفت چین در تهران  حضور یافته تا درباره پروژه های مشترک و گسترش روابط گفت و گو کنند.» این رسانه آمریکایی در بخش پایانی گزارش خود تاکید می کند ایران به پشتوانه حمایت چین و روسیه در شورای امنیت، ترسی از رویگردانی غرب از میز مذاکرات برجامی ندارد. 
 
دومین گفت وگوی رئیسی و ماکرون در کمتر از یک ماه
در حالی که بحث از سر گیری مذاکرات هسته ای حالت جدی تری به خود گرفته است،  شامگاه دیروز رئیسی و ماکرون  برای دومین بار در کمتر از یک ماه گذشته با هم به صورت تلفنی گفت وگو کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس جمهور در این گفت وگو با استقبال از پیشنهاد رئیس جمهور فرانسه درخصوص بازنگری در روابط دو کشور و آغاز فصل نوینی از روابط دو جانبه و همکاری های منطقه ای تهران – پاریس، گفت: ما با مذاکره مفید مخالفتی نداریم اما برنامه و نتیجه مذاکره باید لغو تحریم ها علیه ایران باشد، مذاکره برای مذاکره بی فایده است.رئیسی  همچنین درخصوص موضوع افغانستان  تاکید کرد: در شرایط فعلی همه باید کمک کنند تا یک دولت فراگیر با مشارکت همه گروه ها در افغانستان تشکیل شود و اجازه دهیم مردم افغانستان سرنوشت خود را رقم بزنند. «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه نیز در تماس تلفنی با رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر توسعه و تعمیق روابط بین ایران و فرانسه و لزوم بازبینی در روابط دو کشور، علاوه بر اشاره به مسائلی درباره افغانستان و لبنان ابراز امیدواری کرد مذاکرات وین با حضور ایران از سرگرفته شود.Mr

false
true
false
false

false